2022. május 19., csütörtök

Vissza a hírlistához

Hulladkbl termk

2011. prilis 5.

Dombvrra rkezett az az Orszgos killts, amely mr ngy ve jrja a magyarorszgi vrosokat, bemutatva az egyes szelektven gyjttt anyagtpusok jrahasznostsi lehetsgeit. A Belvrosi ltalnos Iskolban prilis 20-ig lehet megtekinteni a klnleges trlatot.

A hulladkkpzds visszaszortsa s a hulladkhasznosts fellendtse, fejlesztse kzs cl, ezrt a Budapestrl indul killts megszervezsben tbb civil szervezet s szakmabeli cg vesz rszt. Dombvron az ko-Domb Kft. vgzi a hulladk szlltst s rtalmatlantst, k is bekapcsoldtak a programba.

A killts megnyitjt mrcius 31-n, az ko-napon tartottk, kapcsoldva a vros hethez is. A rendezvnyen elhangzott, az elmlt 4 s fl vben a killts negyvenngy hazai nagyvrosban tbb mint ktszztvenezer rdekldnek mutatta meg, hogy miknt is vlik jra hasznos trggy htkznapi „szemetnk” a szelektv hulladkgyjts ltal. A szervezk cljai kz tartozik:

  • javtani a gyerekek, a fiatalok s az llampolgrok krnyezetvdelmi (hulladkgazdlkodsi) kultrjt s ismereteit;
  • hangslyt fektetni a megelzsre, hiszen az a legjobb hulladk, ami NINCS;
  • szintn beszlni a fenntarthatsgrl;
  • ersteni a szelektv hulladkgyjtssel, az jrahasznostssal, krnyezetvdelemmel foglalkoz vllalkozk, intzmnyek hitelessgt, az irntuk s az jrahasznostott anyagbl kszlt termkek irnti bizalmat;
  • bemutatni olyan termkeket, fogyasztsi cikkeket, amelyek krnyezetkml technolgival kszlnek, azaz VALBAN krnyezetbartok;
  • meggyzni a fiatalokat s a lakossgot arrl, hogy nem hiba fordtanak gondot a szelektv hulladkgyjtsre, hiszen ez semmikppen nem sszentsre, hanem hasznostsra kerl;
  • felkutatni, feltrni olyan lehetsgeket, amelyek fokozhatjk a msodnyersanyagok felhasznlst, feldolgozst.

A trlaton olyan termkek kaptak helyet, amelyek mind-mind szelektven gyjttt hulladkokbl „szlettek”, Pl. karton irodai btorok, tsmentes gumilapok (ilyeneket ltni a korszerbb jtsztereken, vagy p1. krnyezetbart utcai btorok, amelyekbl Dombvron is tallhatunkjprat.

Forrs - Dombvr Hrcentrum

Az idei tanév hírei

Hírek archívum

Copyright © Dombóvári Belvárosi Általános és Alapfokú Mûvészeti Iskola 2013