2022. május 19., csütörtök

Vissza a hírlistához

nnepi megemlkezs - augusztus 20.

2011. augusztus 23.

Kapcsold hrek

InfoDombvr

MsikTV.hu

„Felkelt a napunk, Istvn a mi urunk. rad a kegyelem fnye rnk.”

Augusztus 20-a Magyarorszg els kirlynak, az rpd-hz els szentjnek az emlknapja, a tbb mint 1100 ves magyar llam megalaptsnak nnepe.

A vrosi megemlkezsre a Szent Imre tren kerlt sor, ahol a trtnelmi egyhzak kpviseli kumenikus kenyrszentelsen vettek rszt. Dr. Nagy Mikls nnepi beszde utn iskolnk tanulinak nnepi msort tekinthettk meg vrosunk laki s az rdekldk. A Nyri va tanrn ltal szerkesztett sznvonalas, tncos - verses - zens sszelltsban nek-zene tagozatos dikjaink lptek fel. Tisztelettel emlkeztek meg az uralkodnak s a hadvezrnek mig hat, dicssges tetteirl s maradand trtnelmi alkotsairl. A msorban azt is kiemeltk, hogy a krisztusi hit elterjesztsvel Istvn kirly megnyitotta a magyarsg eltt a nyugati mvelds kapuit, biztostotta az orszg szellemi s erklcsi fejldst.

Ksznetnket szeretnnk kifejezni azoknak, akik hozzjrultak a rendezvny sikeres lebonyoltshoz: a fszerveznek, Nyri vnak, ss Csabnak s zenekarnak, a segt pedaggusoknak s iskolai dolgozknak, a msorban szerepl zenetagozatos dikoknak s a jniusban elballagott 8.a osztly kpviselinek: Borbly Emesnek, Francz Adriennek, Gl Barbarnak, Jnos Tamsnak, Lehotai Bettinnak, Tth Zsfinak s Szab Cintinak.

Az idei tanév hírei

Hírek archívum

Copyright © Dombóvári Belvárosi Általános és Alapfokú Mûvészeti Iskola 2013