2022. május 19., csütörtök

Vissza a hírlistához

Ks jszakba nylt a vidm nekls

2011. szeptember 30.

Az Apczai Oktatsi Kzpont Belvrosi ltalnos Iskolai Tagintzmny nek-zene szakos tanrainak vllalkoz kedvt dicsri az a kezdemnyezs, mely szerint a zene vilgnapja alkalmbl csaknem hat rn t tart npdalneklsi maratont hirdettek a dalos ajk gyerekek s szleik szmra. A dikok egsz hten izgatottan kszltek a megyben egyedlll esemnyre.

A kzel hromszz rsztvevt megmozgat rendezvnyen a szervez intzmny mellett a programot a kaposszekcsi s az jdombvri iskola nekes pacsirti gazdagtottk, valamint megcsillogtatta tehetsgt az Illys Gyula Gimnzium krusa is. A 20-30 perces dalcsokrokat keretbe foglalta a Kapos Tncegyttes kicsinyeinek nyit, illetve ifjainak vastapsot kivv neke s kalotaszegi tnca. A hangulatot mindvgig a tetfokon tartotta a bonyhdi Bdsvornyik s Csurg tagjaibl ll npzenei egyttes nfeledt s magval ragad muzsikja. Siker koronzta az intzmnyben tantk nekes sszelltst is.

A dombvri Szkely Kr lelkes tagjai ismeretlen, gynyr szkely dallamokkal kedveskedtek a kznsgnek. Az est folyamn dr. Pappn Tth Gabriella, Tarrn Naszdos Katalin, Bdis Ptern, Fbusz Nra s Trekyn Nagy Zsuzsanna npdalokat tantott a megjelenteknek. Az est hziasszonya, Nyri va tbb alkalommal tncra buzdtotta a lelkes fiatalokat, hogy a hangulat egy percre se lohadjon. Szlnekesek magas sznvonal eladsai tarktottk intzmnynk Kiskrusnak s a Kapos Gyermekkarnak sznes dalcsokrt. A fellp csoportok rszre Magyari Pter keramikus violinkulccsal dsztett ajndktnyrt ksztett.

Ksznet illeti mindazokat, akik a rendezvny sikerhez hozzjrultak: a szervez s a segt pedaggusoknak, a szlknek, Magyari Pternek, az rok Pksgnek a kenyrrt, a Karszikvznek a vzrt, az Audiosystemnek a hangostsrt, a Polgrmesteri Hivatalnak.

A kzs nekls erejnek ksznheten ezen az estn megszlethetett a csoda, a varzslat, amely egy idre megszpti htkznapjainkat.

Az idei tanév hírei

Hírek archívum

Copyright © Dombóvári Belvárosi Általános és Alapfokú Mûvészeti Iskola 2013