2022. május 19., csütörtök

Vissza a hírlistához

Ngrdi Gborral tallkozhattak a gyerekek a Belvrosiban

2011. oktber 28.

Oktber 24-n a Belvrosi ltalnos Iskolban dvzlhettk Ngrdi Gbor kltt, rt, jsgrt, hangjtk-, tvjtk- s filmforgatknyv-rt.

Legsikeresebb gyerekknyvei kztt tartjuk szmon a teljessg ignye nlkl: A mi Kinizsink, Hogyan neveljnk...?, Segtsg, ember! Galambnagymama, A btym zseni, Nzz rm, mami!, Marci rksge. Petepite c. gyermekknyve 2000-ben elnyerte az v legjobb ifjsgi knyve djat, kt vvel ksbb nemzetkzi IBBY- djjal jutalmaztk a szerzt.

Filmforgatknyvek rjaknt elssorban a Gyerekrabls a Palnk utcban, a Sose halunk meg, a Csocs, s rgi magyar filmek (Hippolyt, Meseaut) jramesljeknt ismert. Filmjeit ktmilli nz ltta a mozikban.

Az r-olvas tallkozra a hres szerz fival, Ngrdi Gergely operanekessel rkezett. Nem esett messze az alma a fjtl, hiszen Gergelynek is mr sok knyve megjelent. A gyerekek szmra j hangulat, a gyerekknyveiket npszerst vetlkedvel kszltek Ngrdik.

Az r zenete minden gyermek szmra megfontoland:

„Az olvass a boldogsgra nyl ajt kulcsa lehet. Az olvass ugyanis gygyszer - megnyugtatja a lelket, ha az beteg, vagy hborog. Az olvass csokold, mert j rzseket kelt. Az olvass tuds, mert olyan ismereteket hordoz, ami az nismerethez, a sikerhez, s az letben maradshoz kell.

Ugyanakkor be kell vallani, az olvass: munka. A szveget vgig kell olvasni, meg kell rteni, a szavakkal megfogalmazott dolgokat el kell kpzelni, a gondolatokat fel kell dolgozni. Erfesztst kvn. De a cscsra sem lehet feljutni gy, hogy az ember nem mssza meg a hegyet. S csak a cscsrl ltszik igazn, hogy milyen gynyr a tj.” (riskola 11.)

Az r-olvas tallkoz autogramosztssal s kedvezmnyes knyvvsrral rt vget.

Erdsn Fedeles Zita

Az idei tanév hírei

Hírek archívum

Copyright © Dombóvári Belvárosi Általános és Alapfokú Mûvészeti Iskola 2013