2022. május 25., szerda

Vissza a hírlistához

A karcsony zenete a Belvrosi ltalnos Iskolban a gyermekek lelkben lttt testet

2011. december 21.

December 21-n a karcsonyi kntsben pompz aulban, a gynyren fnyl karcsonyfa alatt tbb szz kisdik rvendeztette meg nnepi msorval trsait s tanrait.

A felssk hol vidmm, hol meghitt varzsoltk az nnepvrs pillanatait. Egyik osztly betlehemes jtkot adott el, msik zens-verses-tncos sszelltssal kszlt, harmadik a szeretetrl fogalmazott meg szvszort gondolatokat. A nmet krus nmet karcsonyi dallamokkal rvendeztette meg a hallgatsgot. A Mkvirgok sznjtsz csoport vidm msora ajndkosztssal zrult.

Az alssok msora is Zelcsnyi Zsfia s Varga Tnde szlnekvel vette kezdett. A 3.a, 3.b s 3.c angyalai az adventi koszorn meggyjtottk a hit, remny, rm s szeretet gyertyit, hogy fnyt hozzanak az nneplk szvbe. A 3.a osztlyosok Luca-napi hagyomnyokat eleventettek meg, s psztorjtkot adtak el. Kraussn Papp va s Kirlyn Oletics Szern segtsgvel ismerkedtek meg a gyerekek a npszoksokkal. Zongorn ksrt, a dalokat betantotta: Bdis Ptern.

Simon Andrs szerint, ha a lelknk egymshoz r, az adja az nnep igazi rtkt s melegt. Valban ez trtnt ezen a dlelttn, melynek vgn a krus szvhez szl dalokkal sztnzte az iskola minden dikjt kzs neklsre. Szenyrin Szabolcska Julianna igazgatn kedves, nnepvr gondolatokkal s Ady Endre soraival bocstotta tli sznetre a dikokat:

„De j volna mindent, mindent
Elfeledni,
De j volna jtszadoz
Gyermek lenni.
Igaz hittel, gyermek szvvel
A vilggal
Kibklni,
Szeretetben dvzlni.”

Erdsn Fedeles Zita

Az idei tanév hírei

Hírek archívum

Copyright © Dombóvári Belvárosi Általános és Alapfokú Mûvészeti Iskola 2013