2022. május 19., csütörtök

Vissza a hírlistához

Vidm farsangi mulatsg a Belvrosiban

2012. februr 23.

Tbb dlutn nfeledten bcsztattk a hosszra nylt telet a Belvrosi ltalnos Iskolban. Februr 10-n a felss farsangi mulatsgot a kirly nyitotta meg, oldaln csodaszp prjval. A nyolcadikos zenei tagozatosok palotst tncoltak. A ceremniamester hv szavra mutattk be az osztlyok szrakoztat zens-tncos produkciikat. Az osztlykzssgek rendkvl sszetartak az iskolban, eladsaikat thatotta a humor.

A legnpszerbb tmnak a lnyok s a fik harca vagy „nsza”, a se veled, se nlkled letforma bizonyult. Tbb csoport country zenre ksztett klnbz tncos koreogrfit. A gyerekek bebizonytottk, hogy egy osztlyban jl megfrnek egymssal a balettoz hattyk s a beleval apck; a szeld cowboyok s a vadmacskk. A kamasz fik „kisfisan”, a lnyok „nagylnyosan” tltik az idt a kt csengets kztti sznetben. A sznpadon a kt rk ellensg: a cick s az egerek kergetztek, vitztak, dinamizmusuk magval ragadta a kznsget.

2012 augusztusban minden szempr Londonra tekint. A 30. Nyri Olimpia eltt a gyerekek teljes lzban gnek, s msorukkal erre az esemnyre hangoldtak. A televzi virgkort ljk, a humor nagygyi klnbz msorokbl adtak zeltt. Nmelyeknl legfontosabb a munka, a takarts, s utna jhet a jl megrdemelt buli; mg msok azon morfondroznak, hogyan lehetne kibjni a sok ktelessg all.

Befejezsl az egyni jelmezesek vonultak fel a hercegi pr s udvartartsa eltt.

A blt az utols vfolyamos lnyok s fik keringje nyitotta meg. Mindkt tncot Nyri va tanrn tantotta be a dikoknak.

Az idei tanév hírei

Hírek archívum

Copyright © Dombóvári Belvárosi Általános és Alapfokú Mûvészeti Iskola 2013