2022. május 19., csütörtök

Vissza a hírlistához

Orszgos siker a Lotz Jnos szvegrtsi s helyesrsi versenyen

2012. mrcius 28.

„A jelent megismerni egyszer - rzkszerveink segtsgvel lthatjuk, hallhatjuk, megzlelhetjk, kitapinthatjuk. Igaz, hogy szntelenl vltoz jelenben lnk, amelyben nem ltunk mindig tisztn.

Vannak magnyos perceink, s vannak, amelyeket megosztunk msokkal. tljk ket, rtklejk ket, megprbljuk megrkteni ket, mivel a jelen megllthatatlanul halad a mlt fel.

Hogy ezt a mltat megismerjk, knyvekhez folyamodunk, amelyek az eldeink ltal sszegyjttt ismereteket s blcsessget tartalmazzk. A sajt mltunk - tapasztalataink, emlkeink - alaktjk az egynisgnk fejldsnek tjt gy, ahogy a kzssg mltja, annak trtnelme, hagyomnyai alaktjk a trsadalmat, amelynek rszei vagyunk.

De az id harmadik tartoszlopa, a jv, kiismerhetetlennek tnik. Olyan, mintha minduntalan egy ftyolszer fggnyn kmlelnnk t, amelyen lehetetlen thatolni, amely mgl ismeretlen sttsg leselkedik. Nhanap gy tnik, mintha az egsz vilg reszketne flelmben attl a feketn ttong rtl.

De n tudom, hogy a jv ragyog szp. Azrt tudom, mert a jv itt ll elttnk - ti mindannyian, egyenknt s egytt jelentitek azt, s amint a napfelkelte zi el nap mint nap az jszakt, gy vilgt elre a ti kitartsotok s elszntsgotok, eloszlatva minden rnyat.

Hadd tegyem hozz mindehhez a Lotz csald s a magam bszkesgt is, hiszen mindannyian dicssget hoztok Lotz Jnos nevre. Ti l megtestesti vagytok mindannak, amit fradsgos munka rn tudsknt rnk hagyott, s ami csak a ti leteteken keresztl tud ltezni, rtelmet nyerni.”

Idzet Peter Lotz levelbl, aki Lotz Jnos fia, s az Egyeslt llamokban l.

S akik dicssget hoztak Lotz Jnos nevre, a Belvrosi ltalnos Iskolra s Dombvrra:

SZRDI ZSFIA 8.a
1. helyezs
felkszt tanra: Bdis Ptern
s
NMETH MARGARTA 7.b
7. helyezs
felkszt tanra: Erdsn Fedeles Zita

Az idei tanév hírei

Hírek archívum

Copyright © Dombóvári Belvárosi Általános és Alapfokú Mûvészeti Iskola 2013