2022. május 19., csütörtök

Vissza a hírlistához

Hatodik helyen vgeztek a madarsz-sulisok az orszgos dntn

2012. mjus 15.

A 19. alkalommal megrendezett orszgos vetlked dntjn Viszt Levente a ProVrtes Alaptvny elnke s Haraszthy Lszl az MME elnksgnek tagja ksznttte a tizenves madarszokat.

Boglrtanyn- minden termszetvd ltal megcsodlhat krnyezetben - egy j erdei iskolban volt a szllshelynk. Kzel az rgemezhz, a parlagi sas revrjhez, a hantmadr tglaraksban ptett fszkhez. A szobnk ablakbl hallhattuk a sordly, a bbos banka, a kenderike, a frj, a mezei pacsirta, a holl hangjt. A kzeli fkra kihelyezett kltldkban s odkban vrs vrcse, macskabagoly s bbos banka klt. 2500 hektros terleten folyik termszetkml gazdlkods az alaptvnynak ksznheten.

Volt mit ltni s volt mit tanulni a termszet s az ember egyttlsrl.

51 tanul - 17 csapat tagjaknt - elmleti s gyakorlati feladatokat oldott meg pntek dlutn.

A kis lilktl a csszrmadrig, az rgtl az aranysaklig, az energiatakarkos izzktl az aktv s autonm hzig, tojsok s fszkek proststl, a nemzeti parkok rszletes ismeretig terjedt a krdsek tartalma. A gdlli, a cskvri s nemesgulcsi fitalokkal kzel egy vtizede vvunk nagy csatkat, most - nhny ponttal - k voltak a jobbak.

A rendkvl kiegyenslyozott meznyben 6. helyen vgzett a Szrdi Zsfia, Sveges Sra s Tth Dniel sszellts csapatunk. Gratullunk.

Nagy Sndor

Az idei tanév hírei

Hírek archívum

Copyright © Dombóvári Belvárosi Általános és Alapfokú Mûvészeti Iskola 2013