2022. május 29., vasárnap

Vissza a hírlistához

Jubileumi tanvnyit a Belvrosi ltalnos Iskolban

2012. szeptember 2.

Kapcsold dokumentumok

Fotalbum

MsikTV.hu

„Ma van az a nap, amikor megnnepeljk a pillanatokat…”

1982. szeptember 1-je tbb szz dombvri kisdik letben nagy vltozst hozott, ugyanis j iskolban folytattk, vagy kezdtk meg tanulmnyaikat. A tanulcsoportok ltszmnak ugrsszer emelkedse j intzmnyt hvott letre. 30 vvel ezeltt nyitotta meg kapuit a Molnr Gyrgy ltalnos Iskola. A tanulifjsg 3 intzmnybl rkezett: osztlykzssgeket s pedaggusokat helyeztek t az j Hunyadi tri pletbe a Zrnyi Ilona ltalnos Iskolbl, a Grdonyi Gza ltalnos Iskolbl s az nek-zenei ltalnos Iskolbl.

Az nnepls msik apropja volt, hogy 1903 oktberben, 110 vvel ezeltt alaptottk a Zrnyi Ilona ltalnos Iskolt. A nagy mlt intzmnyt 2004-ben sszevontk a Molnr Gyrgy ltalnos Iskolval, mivel a tanulltszm nagymrtkben cskkent.

Az nnepi vnyitn, az iskola zszlajnak felavatsa utn kln kszntttk a korbbi igazgatkat s helyetteseket, a polgrmester urat, az egykori Mveldsi Osztly vezetjt, valamint a valaha itt tevkenyked pedaggusokat s technikai dolgozkat. Szenyrin Szabolcska Julianna igazgatn nnepi beszde nyomn a meghvott vendgek tbben knnyes szemmel emlkeztek a kzs mltra. A msort Kirlyn Oletics Szern, Kraussn Papp va s Nyri va lltotta ssze, melyben iskolnk ifj- s regdikjai, rangids, illetve nyugdjas tanti is szerepet vllaltak. Fellpett a Kapos Kisrigk Kicsinyek Krusa s a Kapos Gyeremekkar Fbusz Nra vezetsvel, hangszeren kzremkdtt Sarkadi Ferenc s Ppai Lszl.

Az vnyitt megelz iskolakstoln a jelenlegi pedaggusok krbevezettk az pletben a vendgeket, egytt megtekintettk a fotmontzsbl kszlt emlkfalat is. A nyugdjas kollgk segtsgvel kszlt tabl a dolgozk nvsorval szintn megllsra s visszaemlkezsre ksztet. Az vnyit utni sszejvetelen Csky Lszl, az iskola els igazgatjnak emlkez gondolatai nyitottk meg a ktetlen beszlgetst.

Az idei tanév hírei

Hírek archívum

Copyright © Dombóvári Belvárosi Általános és Alapfokú Mûvészeti Iskola 2013