2022. május 29., vasárnap

Vissza a hírlistához

lmnybeszmol a XXX. Nyri Olimpiai Jtkokrl

2012. oktber 11.

2012. 09. 25-n lmnybeszmolt tartott iskolnkban Jszbernyi Pter, a DOVASE (Dombvri Vasutas Atltikai s Szabadid Egyeslet) sportigazgatja a londoni olimpirl. Csaldjval egytt utazott el az egykori kosaras Anglia fvrosba az olimpiai jtkokra. Ve-ttssel egybekttt beszmoljban az Olimpia helysznn tlttt napok legemlkezetesebb pillanatait eleventette fel.

A sportverseny szpsgeit, rdekessgeit mutatta be a nzk szemszgbl. Mulatsgos szurkoli ltzkeket lthattak a leltkon. Legtbben riskivettrl kvettk az olimpia esemnyeit. A Londonban dolgoz emberek munka utn a versenyekre igyekeztek.

Klnleges ptmnyeket lthattak, mint pldul az Orbit torony. Mobilstadionokat ll-tottak az tkariks jtkok idejre. Mg a hidakat is feldsztettk az olimpia szellemben. Tbb mint 5000 nkntes segtette a szervezbizottsg munkjt. A sportesemnyek legna-gyobb rszre mr a verseny eltt elkeltek a jegyek, de nmely mrkzsen res szkek is maradtak. Ezt a hinyt remekl megoldottk sznes szkekkel, amely a tmeg ltszatt keltet-te.

A magyar szurkolk olyan lelkesen bztattk csapatukat, hogy az angolok is megtanul-tk: „ria, ria, Hungria”. Az Olimpia zrnnepsgn mr pontosan tudtk, mikor lesz a rii olimpia nyitnnepsge.

Felemel rzs volt, hogy hres sportolk gyzelmnek s veresgnek lehettek szemta-ni. A MAGYAROK sikereit s kudarcait egyarnt tlhettk.

Aranyrmeseink

  1. Szilgyi ron: kardvvs
  2. Gyurta Dniel: 200 m mellszs: 2:07.28 - VILGREKORD
  3. Berki Krisztin: llengs
  4. Pars Krisztin: kalapcsvets
  5. Dombi Rudolf-Kkny Roland: kajak-kenu K-2 1000 m
  6. Szab Gabriella-Kozk Danuta-Kovcs Katalin-Fazekas Krisztina: kajak-kenu K-4 500 m 7. Kozk Danuta: kajak-kenu K-4 500 m
  7. Risztov va: hossztvszs 10 km

BSZKK LEHETNK RJUK!! :)

Simon Tams, Somogyi Lszl 7.c

Az idei tanév hírei

Hírek archívum

Copyright © Dombóvári Belvárosi Általános és Alapfokú Mûvészeti Iskola 2013