2022. május 29., vasárnap

Vissza a hírlistához

A Mrton-napi legenda tovbbl

2012. november 18.

Kapcsold dokumentumok

Fotalbum

„Guten Tag, guten Tag! - sagen alle Kinder.” - a Belvrosi ltalnos Iskola elss nmet nemzetisgi tagozatos tanuli november 14-n kora este vilgt lampionokkal dvzltk a Mrton-napi msoron megjelent kedves vendgeket.

Szenyrin Szabolcska Julianna igazgatn ksznttte a Nmet Nemzetisgi nkormnyzat kpviselit, az Unser Bildschirm nmet nemzetisgi televzi munkatrsait, Murga polgrmestert, a szlket, a pedaggusokat s a kzel 200 szerepl gyereket. A negyedikesek megeleventettk amint Mrtonnak megjelent Jzus Krisztus koldus kpben. Mrton elbjt a libk kz, de azok ggogsukkal elrultk, s az emberek pspkk vlasztottk akarata ellenre. A dikok apr „libs” ajndkokkal leptk meg a vendgeket.

Hagyomnny vlt, hogy a nemzetisgisek kirndulst tesznek Murgra. A falut interjszeren mutattk be a felssk, httrben a kivettett kpekkel. A msodikosok tnca utn meghatak voltak azok a fogalmazsrszletek, amit a gyerekek a mig rintetlenl maradt zskfalurl rtak. Rockner Eckehartn a Nmet Nemzetisgi Iskolaegylet Dombvri Tagozata nevben megnyitotta a 90 fotbl ll killtst, amely Murgt, a schwbische Trkei terlet egyik legjelentsebb, 100 %-ban nmetek lakta teleplst mutatja be. Az Ungarndeutsches Leben in Murga killts az iskola auljban november 25-ig megtekinthet. Az estet a 3.b osztly vidm tnccsokra zrta. A Mrton-napi msor fszervezje Tmrn Szcs Szilvia volt, a dikokat felksztette Gyenei Zsuzsanna, Mrcz Tnde s Schwarcz Anik.

Az idei tanév hírei

Hírek archívum

Copyright © Dombóvári Belvárosi Általános és Alapfokú Mûvészeti Iskola 2013