2022. május 25., szerda

Vissza a hírlistához

Kutat Gyerekek Tudomnyos Konferencija orszgos dnt

2013. mjus 19.

Kapcsold dokumentumok

Eigenbrt Grta munkja
Simon Gerg munkja

Ennek a versenynek a clja, hogy a dikok rdekldsi terleteinek megfelelen nmvelssel ismerjk meg, majd tanuljk meg az iskoln belli s kvli forrskzpontok s az internet hasznlatt. Ezt kveten a megszerzett ismereteket felhasznlva felkszlnek kiseladsok tartsra, megismerik a vlasztott tudomnyos tmt s annak aktulis problmafelvetseit. A tmrl s a tudomny ltal felvetett, vizsglt problmkrl beszmolt ksztenek a megadott formai kvetelmnyeknek megfelelen.

Az orszgos dntben az Ember s termszet kategriban msodik helyezst rt el Simon Gerg. Az eladsnak cme: Jgbe zrt jv. Eladsa a biolgia s a technika kapcsolatn alapszik, lnyegben a biolgiai kpzdmnyek hasznos tulajdonsgainak, mestersges megvalstsnak bemutatsa a cl. Az elads f tmja a biomimetika ismertetse, mely rengeteg klnbz szakma gyakorlst tette lehetv. Ez a tudomny kiterjed a gygyszatra, az ptszetre, az energiatermelsre, vdelemre, kpessgeink hatkonysgnak nvelsre, utazs gyorstsra, knyelmesebb ttelre.

A KGYTK versenyen az Ember s technika tmakrben orszgos msodik helyezett lett Eigenbrt Grta a Geometria a foltokban cm bemutatjval. Eladsban rviden bemutatta a foltvarrs trtnett, az ltgets sorn hasznlt eszkzket, melyek nemcsak a megszokott t-crna-oll hrmast jelentik. Elmondott kt, a foltvarrk kztt ismert technikt, mellyel gyorsthatjk munkjukat. Az elads utols rszben bemutatta egy ksz munkadarab elksztsnek menett a tervezstl a megvalstsig.

A tehetsges gyerekeket Markovits Edit ksztette fel a komoly megmrettetsre.

Az idei tanév hírei

Hírek archívum

Copyright © Dombóvári Belvárosi Általános és Alapfokú Mûvészeti Iskola 2013