2022. május 29., vasárnap

Vissza a hírlistához

A HEMI tjkoztatja a HID II. C programrl (10 hnapos kzismereti kpzsrl)

2013. mjus 28.

Kapcsold dokumentumok

Jelentkezsi lap

Vrjuk azon tanulkat, akik hat befejezett osztllyal rendelkeznek, s betltttk 15. letvket!

Ezek a tanulk megszerezhetik az alapfok vgzettsget 1 v alatt, majd bekapcsoldhatnak a szakkpzsbe! Az v sikeres elvgzse utn akr sztndjas szakmt is tanulhatnak!

Az kznevelsi trvny 14 (3) bekezdse szerint „Ha a tankteles tanul alapfok iskolai vgzettsggel nem rendelkezik, de legalbb hat ltalnos iskolai vfolyamot sikeresen elvgzett, azt a tanvet kveten, amelyben tizentdik letvt betlti, az ltalnos iskola kezdemnyezi a tanul felvtelt a Hd 2. programba.”

A Hd II. program elvgzsrl a szervez iskola alapfok vgzettsget igazol tanstvnyt llt ki. A tanul a Hd II. program keretben elsajttja azokat az ismereteket, amelyek a szakkpzs megkezdshez szksgesek tovbb megszerzi a szakkpzsbe trtn bekapcsoldshoz szksges elmleti s gyakorlati tudselemeket. A tanul a Hd II. program sikeres befejezse utn a szakiskolai szakkpzsi vfolyamon, vfolyamokon kszlhet fel a szakmai vizsga lettelre.

Az ltalnos iskolt befejezni nem tud tanulk szmra azrt fontos a Hd II. programba val bekerls, mert a nemzeti kznevelsrl szl trvny szerint foly szakiskolai kpzsbe alapfok iskolai vgzettsggel vagy a nemzeti kznevelsrl szl trvnyben szablyozott Kznevelsi Hdprogram elvgzsvel lehet bekapcsoldni.

A tanulk rszre igny esetn kollgiumi elhelyezst biztostunk, felkszlt pedaggusok segtsgvel, jl felszerelt tantermekben, korszer mdszerekkel ptoljk ltalnos iskolai ismereteiket s segtsget kapnak a plyavlasztshoz.

Krds esetn szemlyesen, levlben (e-mail) vagy telefonon tovbbi tjkoztatst kaphatnak az albbi elrhetsgeken:

rdekldni az iskola titkrsgn:
Cm: 7200 Dombvr, Npkztrsasg u. 21.
Tel.: 74/466-725
Honlap: www.hemi-dombovar.sulinet.hu

Az idei tanév hírei

Hírek archívum

Copyright © Dombóvári Belvárosi Általános és Alapfokú Mûvészeti Iskola 2013