2022. május 29., vasárnap

Vissza a hírlistához

Ballags 2013

2013. jnius 15.

Kapcsold dokumentumok

Fotalbum

„Vigyl t a tls partra, igen!”

Szlt a szvbe markol dal a bcsz nyolcadikosok ajkn 2013. jnius 15-n a Belv-rosi ltalnos Iskola szpen feldsztett auljban megrendezett ballagsi nnepsgen.

Az „regdikok” utols dala minden vben a mr halvnyul emlkkpek foszlnyait lesztik jj a bcszsra egybegylt tanri kzssgben s a gyermekk jvjrt aggd szlk krben. A legszebb pillanatok ezek, amelyek visszareptenek bennnket a tvoli mltba, az iskolba lps els perceihez; amelyek feleleventik az els szavak olvassnak, lersnak nehz pillanatait; amelyek trptenek a remek osztlykirndulsokon, a szmtalan iskolai programon, a versenyeken, a kzdelmeken s persze a kudarcainkon is. Mert itt min-den, de minden felidzdik a ballag dikok fejben e meghitt pillanatokban.

Elszr a hetedik vfolyamos dikok idztk fel a gyermekkor szmtalan varzslatos pillanatt, beszltek a felntt vls els, bizonytalan lpseirl, megidzve az t nehzsgei-vel jr kerlutakat. A tanulsg azonban ott lappangott szavaikban, melyet mr valamennyi-en megrtettnk:
„Csak a segtsg, a vigasz,
A bartsg, az az igaz,
Csak az a gymnt-szeretet,
Mi a szvekre veretett.”

Ezt kveten a hagyomnny vl trombitafanfrok hangja mellett vettk t az iskola zszlajt a hetedik vfolyamos dikok.

Az nneplyes, emelkedett pillanatokat Szenyrin Szabolcska Julianna igazgatn dikokhoz szl meleg, embersges szavai; visszaemlkez, hol komoly, hol humoros emlk-kpei idztk elnk a ngy bcsz osztly mindennapjait. Hls szavakkal emlkezett meg a gyerekeket nevel tant- s tanrtrsairl is. Kln kszn szavakkal mltatta, s knyvjuta-lomban rszestette Kirlyn Oletics Szernt s Somfalvi Jzsefnt gyermekszeret, humnus nevel s oktat tevkenysgkrt.

Nem feledkezett meg az iskola lett s gyermekket tmogat szlk kzssgrl sem. rok Attilnak s dr. rok Mniknak knyvjutalommal s hls szavakkal ksznte meg, hogy oly sokszor nyjtottak segtsget a gyerekek sznes programjainak lebonyoltshoz.

Az igazgatn szavai utn a ballag nyolcadikosok Brdy Jnos szavaival bcsztak:
„Ksznm, hogy segtettl,
a bajban nem feledtl
Ksznm, hogy megrezted,
szksgem van rd.”

Az Erdsn Fedeles Zita ltal sszelltott nnepi msorban kedves, iskolai fotkkal eleventettk fel az osztlykzssgek egy-egy fontos mozzanatt, megidzve ezzel az elmlt nyolc v ders pillanatait. Befejezsl egy-egy srga gerberval a kezkben felllva nekeltk el kzs dalukat, melyhez elrzkenylve kapcsoldtunk be valamennyien, akik rszt vettnk a ballag nyolcadikosok bcszsn. Vgl sszekapaszkodva elvonultak k is, mint annyian mr, akik valaha beltek ennek az iskolnak a padjaiba.

Az idei tanév hírei

Hírek archívum

Copyright © Dombóvári Belvárosi Általános és Alapfokú Mûvészeti Iskola 2013