2022. május 25., szerda

Vissza a hírlistához

Bdis Ptern Bonis Bona - A Nemzet Tehetsgeirt Djat kapott

2013. augusztus 28.

2013. augusztus 28-n az Emberi Erforrsok Minisztriuma a Nemzeti Tehetsg Program keretben tbb ves kiemelkeden eredmnyes s ldozatos versenyfelkszt munkja elismersekppen Bdis Ptern szmra Bonis Bona a Nemzet Tehetsgeirt Djat adomnyozta.

Beszmol az nneplyes djtadrl a Nemzeti Sznhzban:
„A tudsnak nem csak informlnia, hanem inspirlnia is kell.” idzte Tagore szavait dr. Hoffmann Rzsa, az EMMI kznevelsrt felels llamtitkra ksznt beszdben a Bonis Bona djak nneplyes tadjn 2013. augusztus 28-n este a Nemzeti Sznhzban, ahol tbb mint 400 pedaggus, szakember vehetett t elismer oklevelet kiemelked tehetsggondoz teljestmnyrt.

„Elismerst adni, elismerst elfogadni, ezrt vagyunk ma itt” nyitotta meg Bajor Pter, a MATEHETSZ elnke a Bonis Bona A nemzet tehetsgeirt djtadt. Az nnepi este alaphangulatt az aulban kgyz sorokban rkez tbb szz rsztvev mellett a MATEHETSZ A tehetsg sokszn videi adtk meg. A kisfilmek egy-egy kiemelked tehetsg fiatalt mutattak be, sznpadi tncostl zongoristig, Slyom-sztndjas fenntarthat fejldssel foglalkoz fiataltl Veiszer Alinda tehetsgnagykvetig. A kzismert televzis jsgr videinterjjban kiemelte: "a tehetsggondozs elsdleges feladata a krdezs, kvncsisg, ktelkeds tudomnynak a fiatalok krben."

Dr. Hoffmann Rzsa, az EMMI kznevelsrt felels llamtitkra nnepi ksznt beszdben kiemelte, hogy a tehetsggondoz kollgk nem pusztn motivlnak, inspirlnak, de kvetend pldt is adnak a jv genercija szmra: "Meggyzdsem, hogy a tehetsggondoz amellett, hogy tudstanr, megszllott is".

A tanvkezds alkalmbl tbb mint 400 kiemelked tehetsggondoz munkt vgz pedaggus rszeslt a Bonis Bona A nemzet tehetsgeirt kitntetsben. Az elismer okleveleket dr. Hoffmann Rzsa kznevelsrt felels llamtitkr, Sipos Imre kznevelsrt felels helyettes llamtitkr, dr. Kaposi Jzsef, az OFI figazgatja, Csete Gyrgy Ers, az EMET figazgatja, dr. Balogh Lszl, a Magyar Tehetsggondoz Trsasg elnke s Bajor Pter, a MATEHETSZ elnke adta t a Nemzeti Sznhzban rendezett dsznnepsgen.

Erdsn Fedeles Zita

Az idei tanév hírei

Hírek archívum

Copyright © Dombóvári Belvárosi Általános és Alapfokú Mûvészeti Iskola 2013