2022. május 25., szerda

Vissza a hírlistához

Testnevelk tovbbkpzse Kaposszekcsn

2013. oktber 2.

2013. oktber 2-n Kaposszekcsn tartotta meg a Dombvri Belvrosi ltalnos s Alapfok Mvszeti Iskola testnevels munkakzssge els munkakzssgi foglalkozst.

Pitinon Kutas Erika munkakzssg vezet a rendezvnyre meghvta a tankerlet sszes iskoljnak testnevelit s azokat a tantkat, akik els osztlyban testnevelst is tantanak.

A foglalkozs aktualitst a 2013. szeptemberben els osztlyban ktelezen bevezetend (heti 1 rban) klykatltika oktatsa adta. 2013. janur vgig ezer pedaggust kpeztek, ksztettek fel ennek tantsra. Azok az iskolk, ahol az akkreditlt tanfolyamot elvgzett pedaggusok dolgoznak, egy kzel 300 ezer Ft-os Klykatltika kszletet kaptak.

A tovbbkpzsre tbb mint 30 pedaggus rkezett a krnyez iskolkbl, hogy meghallgassk a vendg eladt, s tletet mertsenek, hogy mirl is szl a KA.

Ferenczi Imre a Bonyhdi Evanglikus Gimnzium testnevelje, atltaedz, a dlutn els rszben ismertette, a klykatltika program felptst, cljait, vlaszolt a felmerl krdsekre, majd ezt kveten bemutat rt tartott.

A kaposszekcsi els osztlyos tanulk rszvtelvel zeltt lthattak a meghvott pedaggusok, hogy egy-egy rn, milyen feladatokat, milyen eszkzket tudnak hasznlni.

A program tartalmban s oktatsi mdszertanban eltr a szokottl. Indirekt, jtk s lmnykzpont. A gyerekek koordincijt s gyessgt fejleszti. Az eszkzk sajtos s specilis sznvilga felkelti a gyerek rdekldst, szvesen hasznljk azt.

Nem terheli feleslegesen a fejld szervezetet, knnyen lehet vele sportolni.

A 24 elss vidman s nagy lelkesedssel mozgott az rn. Az jszer feladatok jtkossga elfeledteti az esetleges nehzsgeket, szrevtlenl is figyelemre, szablykvetsre s a csapatmunka fontossgra nevel.

ra utn a felnttek megbeszltk az rn ltottakat, kzelebbrl is megismerkedtek az eszkzkkel, hogy ezutn btrabban hasznljk azokat ksbbi munkjuk sorn.

A dlutn sorn felntt, gyerek jl rezte magt, vidm lmnyeket, hasznos tapasztalatokat gyjttt mindenki!

Az idei tanév hírei

Hírek archívum

Copyright © Dombóvári Belvárosi Általános és Alapfokú Mûvészeti Iskola 2013