2022. május 25., szerda

Vissza a hírlistához

„Forr a vilg” a gyermekkrus fesztivlon...

2013. oktber 7.

Jniusban immron huszadjra rendeztk meg Komln a Kodly Zoltn Nemzetkzi Gyermekkrus Fesztivlt. A fesztivl alapgondolata Kodly Zoltn mveinek s munkssgnak megismertetse, a rsztvev orszgok npdal- s krusmuzsika-kincsnek npszerstse. E rendezvnyre lelkesen kszltek a dombvri Belvrosi ltalnos Iskola Kapos Gyermekkarnak tagjai.

A vrosunkban mr hres krus Komln is a nagy trkpessgrl s alzatrl vlt hress. Balog Zoltn, az Emberi Erforrsok Minisztere kln kiemelte, hogy „Csak azrt a dombvri gyermekkrus l a tz napon, mert a rendezk szerint, k mindent kibrnak.”

Ez gy is trtnt. Mint minden rendezvnyen, itt is sok nehezt krlmny akadt: meghzdott boka, get meleg olykor mr szinte elviselhetetlen -, fradtsg, betegsg, emberhiny. Mindezek ellenre a csapat nagyon jl teljestett karnagyuk, Fbusz Nra vezetsvel.

A gyerekek kln mfajokban mrettettk meg magukat: egyhzzenei, polifon s folklr kategriban.

Az egyhzzenei kategria gyztese a Marosszki Kodly Gyermekkar, a fesztivl gyztes pedig a holland Musicanti Gyermekkrus lett. A mi krusunkat a Brdos Lajos ltal komponlt Isten az lds cm dalnak eladsrt jutalmaztk.

A rendezvny zr szmaknt tbb szz gyerek a kznsggel egytt felllva nekelte el Kodly Zoltn sokak ltal ismert krusmvt -, a Forr a vilgot.

Az idei tanév hírei

Hírek archívum

Copyright © Dombóvári Belvárosi Általános és Alapfokú Mûvészeti Iskola 2013