2022. május 19., csütörtök

Vissza a hírlistához

Vidm Mrton-nap a Belvrosiban

2013. november 18.

Kapcsold dokumentumok

Fotalbum

Az elssk lampionjai vilgtottk meg az aulban a nmet nemzetisgi tagozatos dikok s bszke szleik, valamint tanraik arct. Napokkal korbban alss s felss gyerekek lelkesen ksztettk a csuhdekorcit, mely a nagyterem dszl szolglt.

Kirlyn Oletics Szern igazgathelyettes kszntje utn az tdikesek a Hfehrke s a ht trpe tdolgozott mest adtk el nmetl. A darab nem nlklzte a humort sem. A 2. s 3. osztlyosok nmet nemzetisgi tncokat mutattak be. Balask Anna s Bordcs Zo tolmcsolsban hallhattuk a Mrton-legendt kt nyelven. A nemzetisgisekbl ll zenekar gondoskodott a j hangulatrl, Balask Jnos vezetsvel hangulatos zeneszmokat adtak el, s hat kisdik nekelt. Vastaps ksrte a negyedikesek nmet tnct, a sokves gyakorls meghozta gymlcst. Bertold Brecht verse utn a harmadikosok nfeledten nekeltk: Laterne, Laterne.

A msor vgn Kaszs Zoltn tankerleti igazgat r ksznetet mondott a gyerekeknek azrt, hogy beszdben, tncban, mozdulatokban poljk a nmet nemzetisgi hagyomnyokat. A gyerekeket Gyenei Zsuzsanna, Mrcz Tnde, Tmrn Szcs Szilvia s Fbusz Nra ksztette fel. A Mrton-napi szoksokat megrizve a kzel ktszztven szerepl kisgyerek pogcst kapott ajndkba az Idegennyelv Munkakzssgtl.

Az idei tanév hírei

Hírek archívum

Copyright © Dombóvári Belvárosi Általános és Alapfokú Mûvészeti Iskola 2013