2022. május 19., csütörtök

Vissza a hírlistához

Mrton napi nnepsg Kaposszekcsn

2013. november 18.

Kapcsold dokumentumok

Fotalbum

2013-ban a naptr szerencsjnek ksznheten napjn tudtk megnnepelni a Mrton napot a kaposszekcsi iskolban. A programban jdonsg volt, hogy a kaposszekcsi s csikstttsi iskolsokon kvl a kaposszekcsi vodsok is szerepet kaptak a msor programjban.

A 7. osztly vllalta a msorkzl feladatt. Egy tanul nmetl, egy pedig magyarul konferlta be a fellpket. A fels tagozatosok Mrton pspkrl, a lmpsrl s a libkrl mondtak verseket, az alssok pedig tnctudsukat mutattk be a kznsgnek. A msor kezdetn a 4. osztlyosok jtszottk el nmetl Mrton lett a koldussal val tallkozstl a pspkk avatsig. Majd az ovisok lptek sznre s egy npdalokkal, mondkkkal fszerezett libs jtkot adtak el. Majd a ritmusos tnc s felvltva a versek kvetkeztek. A csikstttsi gyerekek versekkel mutattk be, hogy mit tudnak a Mrton napi nnepkr jeles esemnyeirl. A msor zrsaknt a 6. osztly lmps produkcija kvetkezett.

A program a rajzplyza eredmnyhirdetsvel zrult. Nyolcvannl tbb kisgyerek rajzolta, festette vagy ppen ms technikval mutatta meg: mit jelent szmra a Mrton nap.

Vgl minden kzremkd gyerek Kaposszekcs Kzsg Nmet Nemzetisgi nkormnyzatnak ajndkt vehette t Pfeiffer Jnosn elnktl.

Ksznet a szp dlutnrt Kazinczi Kata, Kertsz Ferencn s Guthn Czike Ivett nmet nyelvet tant pedaggusoknak, a tbbi kzremkd vnnek, tanrnak s diknak, valamint a gynyr frizurkat elkszt szlknek!

rdemes volt! Bzunk abban, jvre hasonl nagyszer dlutnban lesz rsze a szpszm kznsgnek!

Az idei tanév hírei

Hírek archívum

Copyright © Dombóvári Belvárosi Általános és Alapfokú Mûvészeti Iskola 2013