2022. május 25., szerda

Vissza a hírlistához

„Tiszn innen, Dunn tl” npdalneklsi verseny orszgos dntje

2014. mjus 12.

Idn prilis 26-n Budapesten a Nprajzi Mzeumban jbl npzentl volt hangos az egsz plet. 10. alkalommal tartottk a Tiszn innen, Dunn tl npdalneklsi verseny orszgos dntjt.

A reggel s a dleltt felhs volt, de a verseny klnbz kategriiban ragyogan sttt a Nap. Iskolnk lnyai dalaikkal bearanyoztk az egsz napot.

Szl kategriban a Bodza Klra, Navratil Andrea s Szab Zoltn alkotta szigor zsri Sveges Sra nek-zene tagozatos tanul moldvai dalocsknak eladst arany minstssel rtkelte. Sra nyolc ve rengeteg npdalneklsi verseny lland nekes volt, ahol tbb ezst s arany minstssel jutalmaztk neklst. A mostani arany minsts mlt befejezse, megkoronzsa volt ltalnos iskolai sikereinek, szereplseinek, ahol Bodza Klra a zsri elnke az rtkelsben csak dicsrettel illette teljestmnyt.

Kisegyttes kategriban a Sebestynn Farkas Ilona (volt Kodly tantvny), Mack Mria s Eredics Gbor (Kossuth-djas npzensz) alkotta nemes zsri a SRKZI LNYOK Kapos menti dalcsokrt kiemelt arany minstsben rszestette. Tagjai az nek-zene tagozatrl: Sveges Sra, Waldhauser Petra, Kovcs Nikolett, Gulys Amina, Tth Lilla s Bogdn Katalin. A zsritagok csak dicsrettel illettk a lnyok teljestmnyt, ahol kiemeltk a dalcsokor remek fzst, a lnyok egysges neklst s remek hangsznt.

S aki a legmltbb s legszebb ajndkot kapta: Bdis Ptern Bonus Bona djas nektanr.

Az idei tanév hírei

Hírek archívum

Copyright © Dombóvári Belvárosi Általános és Alapfokú Mûvészeti Iskola 2013