2022. május 25., szerda

Vissza a hírlistához

„Mert nincs napkelte kett, ugyanaz” - Ballags a Belvrosiban

2014. jnius 19.

Kapcsold dokumentumok

Fotalbum

„Mert nincs napkelte kett, ugyanaz
Mert minden csnd ms, - minden knny, - vigasz,
Elfut a perc, az rk Id vrja,
Lelknk, mint fehr kend leng utna...” (Remnyik Sndor)

Jnius tizennegyediknek reggeln 77 dik szmra ms volt az iskolnk, mint eddig. Az ault nem a szoksos gyerekzsivaj tlttte be, hanem virgillat, nneplbe ltztt, meghatdott hozztartozk, ftyolos tekintet osztlytrsak. A ngy ballag osztly szmra mst hozott ez a mai napkelte: felidzdtek az elmlt vek csnytevsei s kalandja, sikerei s kudarcai egyarnt. Az emlkidzsben az igazgat nni is segdkezett, hiszen bcsz beszdben mindegyik osztly mltjbl kiemelt nhny kedves, megmosolyogtat trtnetet.

Felidzte a d-sek fergeteges farsangi cignytnct, amivel aznapra az iskola sztrjai lettek, de esznkbe juttatta meghat karcsonyi msorukat is. A c-sek korcsolyamutatvnyairl szlt, majd a chilis cukor nyjtotta gasztronmiai lvezeten mosolyogtunk. Ha a b-sekrl beszlnk, a rkaszeldts s a jtkonykods ppgy esznkbe jut, mint a versenyeredmnyeik, szereplseik. Az a osztly sokoldalsgt bizonytja, hogy npdalneklsrl, tncrl, focirl, szsrl, versenyekrl, msorokrl ugyangy meslhetnnk, mint a sok szp Erzsbet-tbori emlkrl. A ngy osztlyfnk: Lvi nni, Anik nni, Zita nni s Magdi nni is elrzkenylve gondolt vissza az eltelt vekre. Bizonyra a ballagk s a Nyri va ltal sszelltott msor 7. a-s szerepli is reztk a szrke htkznapokban, hogy lehet szmtalan hely, ami szebb s jobb, de tansgot tettek arrl is, hogy nekik itt volt dolguk, itt voltak lmaik. Ennek bizonytkaknt szmtalan szp knyv s ajndk kerlt azokhoz a nyolcadikosokhoz, akik kzssgi munkjukrt, verseny- vagy tanulmnyi eredmnyeikrt dicsretet rdemeltek. Az v sportolja Halmai Blanka, az v dikja Pintr Mrk lett. A Gniusz Djat Szab Kevin kapta. Az igazgatn a szlk s a pedaggusok munkjt is megksznte, kln kiemelve Erdsn Fedeles Zita tanrn optimista szemllett, kzssgforml, ldozatos tevkenysgt.

„Egyszer ismeretlen tvolba vgyom,
Majd megriaszt egy lom...”
nekeltk a hetedikesek. A tarisznyba kerlt a s s pogcsa mell egy csipetnyi hit, marknyi remny s j adag szeretet is, hogy minden ballag lmt segtse valsgg vlni. Sok sikert kvnunk mindnyjuknak.

Szalain Balogh Erika

Az idei tanév hírei

Hírek archívum

Copyright © Dombóvári Belvárosi Általános és Alapfokú Mûvészeti Iskola 2013