2022. május 22., vasárnap

Vissza a hírlistához

tdikes belvrosisok a Madrvrtn

2014. szeptember 29.

Szeptember 4. hetben kt tdikes osztly hrom-hrom napot tlttt a tskei erdei iskolban. Szmos szakmai programban vettek rszt a gyerekek. Kisn Barta Andreval vzvizsglatot vgeztek, folyadkok pH-rtkt llaptottk meg; verset rtak s plaktot ksztettek a vizek vdelmrl. Balogh Lszln a Szigeterd rtkeirl, a Kossuth-szoborcsoportrl, Takcs Marika nni a Laktorony trtnetrl s az 1848-as kormny tagjairl beszlt, ri Nndor a tglagyjtemnyt mutatta be. A Termszetr bzison Matula bcsi kunyhjnak msa elnyerte a dikok tetszst.

Nagy Sanyi bcsival hlt fesztettek ki a fik Tskben, nhny madr bestlt a csapdba, majd gyrt helyeztek rjuk. Odtpusokat ismerhettek meg a gyerekek; megtudhattk, hogy a termszetben minden sszefgg egymssal. A nap msodik felben a Konda-patak vlgynek 10 leggyakoribb fafajt vettk grcs al.

Somfalvi Irnke nni irnytotta a Jakab-hegyi trt, mely Kvgszlsrl indult, tbb mint 600 m magasra msztak, kzben nvnyeket, kzeteket ismerhettek meg. A Sasfszek trtnete nagyon rdekes volt, a Remete-barlangba ma mr nem lehet bebjni. A Zsongor-krl csodlatos kilts nylt a Mecsek vidki tjra. A Jakab-hegy szikls rszein llnak csoportosan a babs szerkvek, melyek Eurpban egyedlll fldtani kpzdmnyek. A plos kolostor romjai kztt a gynyr napstses idben megpihent a csoport.

A kirnduls zrsaknt a Mecsek egyik legismertebb s legnpszerbb termszeti ltnivaljt, a klnleges formakincsrl, cseppkveirl hres Abaligeti-barlangot jrhattk be a gyerekek.

Erdsn Fedeles Zita

Az idei tanév hírei

Hírek archívum

Copyright © Dombóvári Belvárosi Általános és Alapfokú Mûvészeti Iskola 2013