2022. május 22., vasárnap

Vissza a hírlistához

Mrton nap a kaposszekcsi iskolban

2014. november 13.

Kapcsold dokumentumok

Fotalbum

November 11-n rendeztk a kaposszekcsi iskolban a hagyomnyos Mrton napi dlutnt. A vendgeket nmet nyelv kszntssel fogadtk s vezettk helykre a 7 osztlyos lnyok. Kertsz Ferencn nmettanr kszntje utn az nekkar lpett elszr a kznsg el s nmet nyelven nekelt a Mrton legendrl. Kezkbl nem hinyzott Mrton lmpsa sem. ket az 5. osztly tanuli kvettk, akik versben emlkeztek meg Mrton pspkrl.

Majd a msodikosok perdltek tncra. Tbbfle tncot is bemutattak a rgi idkbl.

A zene utn jbl az tdikesek ragadtak mikrofont, ezttal egy trfs hang versben mesltk el a Mrton legendt.

A program zrsaknt jbl a msodikosok tnca nyerte el a kznsg tetszst. Nagyon gyesen sajttottk el a lpseket, ami nem csoda, mr hetek ta gyakoroltak Kazinczi Kata tantn irnytsval!

A msor utn a Mrton napi rajzverseny eredmnyhirdetse kvetkezett. Tillmann Ildik zsrielnk rtkelte a plyamunkkat s Pfeiffer Jnosnval, aki a Nmet Nemzetisgi nkormnyzat elnke, tadtk a djakat.

A dlutn zrsaknt mindenki tvonult a sportcsarnok msik rszbe, ahol libazsros kenyeret ettek s hozz finom tet kortyoltak.A vendgltk szerept a nyolcadikosok vllaltk magukra, k segtettek tet tlteni, kenyeret osztani a kisebbeknek. gy mindenki be tudta tartani a nphagyomnyt: Ki Mrton napjn libt nem eszik, az egsz vben hezik!

Tth Erzsbet

Az idei tanév hírei

Hírek archívum

Copyright © Dombóvári Belvárosi Általános és Alapfokú Mûvészeti Iskola 2013