2022. május 22., vasárnap

Vissza a hírlistához

Teljes kr iskolai egszsgfejleszts a Dombvri Belvrosi ltalnos Iskolban

2014. november 15.

Az iskola nemrgiben elnyert egy kiemelt plyzati projektet (TMOP-6.1.2.A-14/1), aminek f clja az egszsgtudatos magatarts megismertetse, elterjesztse minl fiatalabb korban. Ennek keretn bell a gyermekek fizikai aktivitsi szintjnek nvelsn, valamint fogyasztsi szoksaik egszsges irnyba terelsn van a hangsly. Az iskola udvarn tbb kisebb-nagyobb terleten kezdtk meg a dikok a fld megmunklst, ezzel ltrehozva az iskolakertet. Itt k maguk ltethetik s tanuljk meg gondozni a klnbz nvnyeket, amelyeket majd a fziskolai rikon hasznostanak.

Szintn a plyzathoz ktden kis dikcsoportok ltogattk meg tbb alkalommal is a Kis Konda - patak vlgyt azzal a cllal, hogy megtiszttsk a terletet az ott eldoblt szemttl. A tovbbi tervekben szerepel mg az ivvzfogyaszts npszerstse, valamint a geocaching megismertetse a gyermekekkel, ami mg lvezetesebb teszi szmukra a termszetben eltlttt idt. Mit is jelent ez?

A geocaching lnyege, hogy egy jl lezrhat ldikt elrejtnk egy ltalunk kiszemelt, felfedezsre rdemesnek tlt helyen. Maga a kincseslda nem ms, mint egy vzhatlanul zrd hztartsi dobozka, amely elg nagy ahhoz, hogy elfrjen benne egy napl, fzet, reszkz s valami apr kis ajndk, ami a megtallt illeti. Ebbl persze az is kvetkezik, hogy a kincsvadsznak egy msik apr ajndkot kell magval vinnie, s a rejteket megtallva a dobozban lv trggyal kicserlni, hogy a kvetkez sikeres jtkosnak se kelljen res kzzel tvoznia. Az elrejtett ldt a nyilvnossgra hozott fldrajzi koordinti alapjn GPS eszkzzel lehet a legknnyebben megkzelteni. A GPS eszkz azonban nem felttlenl szksges a jtkhoz, hagyomnyos trkppel is lehet eredmnyesen jtszani. A lda megtallst a rejtekhely lersa, illetve a fnykpek bizonytjk.

Ockenfusz Enik

Az idei tanév hírei

Hírek archívum

Copyright © Dombóvári Belvárosi Általános és Alapfokú Mûvészeti Iskola 2013