2022. május 22., vasárnap

Vissza a hírlistához

Advent s karcsony a Dombvri Belvrosi ltalnos Iskolban

2014. december 24.

Kapcsold dokumentumok

Fotalbum

Iskolnkat is belengte az adventi kszlds varzslatos idszaka. Feldsztett osztlytermek mellett az aula is karcsonyi jelmezt lttt magra. Az iskolba ltogatk megcsodlhattk a vros legnagyobb, csodaszp karcsonyfjt.

Az idei vben a msodik vfolyamos dikok leptk meg trsaikat az adventi koszor gyertyinak meggyjtsval. Meghat versekkel, kedves dalokkal, sznes kntsbe bjtatott angyalok megidzsvel fokoztk a vrakozs hangulatt.

„Harang csendl,
nek zendl,
Messze zsong a hlanek,
Az n kedves kis falumban
Karcsonykor
Magba szll minden llek.” - szlalt meg az utols tantsi napon msornyitsknt Ady Endre: Karcsonyi rege cm verse. A msodikosok eladst htattal figyelte a kznsg. Eljtt kzjk ismt a Mikuls, hfehr csipks ruhba ltztt hpehelylnyok kecses tnca teremtett meghitt hangulatot. A gyerekek a msor folyamn megtalltk s feldsztettk azt a kicsi fenyft, amelyet kivlasztottak maguknak karcsonyfnak. A fenyft dicst versek utn igazi meglepetsben lehetett rsze a kznsgnek, hiszen fenyft forml l kppel, lobog mcsesek tiszta fnynek jtkval bcsztak a msodikosok a zr kpben.

A felssk kzl 11 osztly szerepelt, mutatta meg tehetsgt przban, zenben vagy nekben. Az 5.a-s, 5.b-s s 6.b-s zeneiskolsok klarintjtkkal, thangszeres bemutatval tettk szness przai eladsukat. Az 5.c-sek Koldusnek c. trtnetvel ksznttt be Bergengciban a szent nnep. A 7.c s a 6.c osztlyok dikjai verssel, nekkel, zens sszelltssal kszntttk a karcsonyt trombitaszl mellett. A 7.a eladsban a kznsg John Lennon: Happy Christmas cm dalban gynyrkdhetett. A 8.b-bl kt leny Trmezei Erzsbet egy-egy lrai mvt adta el. A 6.a s 2.a testvrosztlyok kzs nekes-zens produkcival kszltek e jeles napra. A 8.a legkedvesebb dalait tzte a Belvrosi csodaszp karcsonyfjra.

rmteli, bks hangulatot rasztott a gyermekek jtka az aulban, amelyet aznap mindenki hazavihetett magval a szvben.

Gyngysi Tiborn, Erdsn Fedeles Zita

Az idei tanév hírei

Hírek archívum

Copyright © Dombóvári Belvárosi Általános és Alapfokú Mûvészeti Iskola 2013