2022. május 22., vasárnap

Vissza a hírlistához

A Tzmadr feltmadott, s jra szllt

2015. mrcius 30.

A Dombvri Belvrosi ltalnos s Alapfok Mvszeti Iskolban 2015. mrcius 13-n emlkeztek meg a dikok s pedaggusok a magyar forradalomrl s szabadsgharcrl, s annak kezdetrl. A sznvonalas msor fszervezje, Maltasics Erika clul tzte ki, hogy azon dikok tehetsgt csillogtatja meg a msorban, akiknek eddig csekly eslyk volt szereplsre.

A sok prba meghozta az eredmnyt, a fellp dikok, akik a 6.d, 6.c s 8.c osztlyokbl vlasztott tanulk voltak, a megemlkezst emelkedett, komolly tettk.

A msor a Tzmadr motvum kr ptett produkcival kezddtt. Szappanos Alexandra, Halasi Alexandra s Balogh Anna a karzatrl hrom klnbz pontrl olvasta fel a Tzmadr s a magyar np jjszletsnek trtnett, a kivettn a kznsg a csodlatos madrrl tekinthetett meg kpsorozatot. Fodor Attila konferlst a 6.a osztlybl vlasztott dikok ltvnyos produkcija kvette. A tanulk Nyri va tanrn felksztsvel piros, fehr s zld leplekbe burkolzva tncoltak, keltettk fel a nzk figyelmt, s rtk el azok csodlatt. A msor szerves rszt alkotta a Rdi-testvrek ltal nekelt Republic-feldolgozs is, a hrom testvr meghatan, szpen nekelte el az Ezt a fldet vlasztottam cm dalt.

Petfi beszdt kveten Varga Krisztofer szavalta el a Nemzeti dalt, amely a msor egyik katartikus pillanatai kz tartozott, ezutn a Kossuthot alakt Br Dvid szltotta fel cselekvsre a magyar npet. A msorzr, s egyben legemelkedettebb pontja Juhsz Patrik s Vmbrszki Kra szereplse volt. Patrik a Szeptember vgn cm, mltn hres Petfi verset szavalta Jlijnak, aki a Honfoglals cm dal neklsvel ksznt el tle. Kra hangja, ruhja csodlatos sszhatsban volt a dallal, a kznsg mulva figyelte a produkcit.

Ksznet a tanulk llhatatos s kitart munkjrt, a msorban kzremkd pedaggusok segtsgrt: Uti Orsolya, Erdsn Fedeles Zita, Renczes Edit, Drnyei Szilrdn s Kollr Erzsbet tanrnknek.

Maltasics Erika

Az idei tanév hírei

Hírek archívum

Copyright © Dombóvári Belvárosi Általános és Alapfokú Mûvészeti Iskola 2013