2022. május 22., vasárnap

Vissza a hírlistához

A vz vilgnapja a Belvrosiban

2015. prilis 8.

Mrcius 16-n s 19-n a vz nemzetkzi vilgnapjrl emlkeztek meg a Dombvri Belvrosi ltalnos Iskola dikjai vfolyamonknt ms-ms programokkal.

Az tdikesek az ivvz eredetrl s tiszttsrl hallgattak eladst kpbemutatval. A 6. vfolyam az Apczai Kzponti Laborban jrt, ahol a gyerekek klnbz vzfajtkat vizsgltak meg tisztasgi szempontbl, s elemeztk sszettelket. A hetedikesek filmet nztek a szennyvz tiszttsrl s a dombvri vzm mkdsrl, az UV fnnyel trtn ivvz-ferttlentsrl. A 8. vfolyam tanuli lehetsget kaptak arra, hogy rszt vegyenek a nylt napon az Apczai Kzponti Laborban, melyet Novk Jlia laborvezet tanrn szervezett. Kt rn t, forgsznpadszeren, 3 fs csoportokban zajlott a munka. Nagyon rdekes ksrleteket vgeztek a gyerekek, sok-sok tapasztalattal s lmnnyel gazdagodtak ezen a dlutnon.

A programokat Hella Tnde, Somfalvi Jzsefn s Besze Bernadett segtette. A felss eladsokhoz Fodor Balzs, a DRV dolgozja hozzjrult kpekkel s szakmai anyaggal.

Az als tagozatosok az influenzs megbetegeds miatt prilisra halasztottk a programokat. Kt vfolyam filmet nz a vzrl, kt vfolyam pedig a Karszikvznl tesz zemltogatst.

Somfalvi Jzsefn

Az idei tanév hírei

Hírek archívum

Copyright © Dombóvári Belvárosi Általános és Alapfokú Mûvészeti Iskola 2013