2022. május 22., vasárnap

Vissza a hírlistához

A belvros iskoljban szvszort pillanatoknak lehettnk rszesei a ballagsi nneplyen

2015. jnius 16.

Jnius 13-n a virgokkal feldsztett aulban a nyolcadikosok szmra megszlal utols csengets utn a dikok ajkn felcsendlt a Gaudeamus igitur, s a Ballag mr a vn dik kezdet dal.

t vgzs leny bcszott meghat kltemnnyel diktrsaitl. Ezt kveten a hetedik vfolyamos gyerekek szerepeltek a msorban, amelyben megelevenedtek a ballagk nyolc vnek legemlkezetesebb fordulpontjai. Nagy utat tettek meg attl a pillanattl kezdve, hogy elssknt kiss szorongva belptek e hatalmas, varzslatos trbe, egszen addig, mg ers, magabiztos, kreatv kamaszknt hagyjk el e biztonsgot jelent msodik otthont. A kivettn peregtek a kpek a kzssgpt programokrl: a farsangokrl, erdei iskolkrl, osztlykirndulsokrl. A verses-zens-tncos nneplyt Kirly Melinda, Ockenfusz Enik, Fbusz Nra, Balaskn Adorjn va, Kisn Barta Andrea lltotta ssze.

Szenyrin Szabolcska Julianna igazgatn beszdben kiemelte, hogy rzelmi kapocs fzi az vfolyam 3 osztlyhoz, hiszen tbbsgket 4 vig tantotta trtnelembl. A tants mellett az rkat s a kzs programokat tsztte szz meg szz szemlyes beszlgets, a htkznapi gondokra keresett megolds, a tisztessgrl, az szintesgrl, s az emberi tartsrl szl kzs gondolkods. Ha iskolai rendezvnyt vagy msort kellett sszelltani, akkor az nek-zene tagozatosok s osztlyfnkk mindig kimagasl sznvonal, szvhez szl produkcival rukkoltak el.

A neveltestlet s a dikok korbban megvlasztottk az v dikjt, Kienle Lint; az v sportoljt, Hetesi Krisztint s kimagasl versenyeredmnyeirt Tth Dnielt, akik a ballagson vndorkupt vehettek t. A ngy osztlybl tbb tanul kapott knyvjutalmat kivl tanulmnyi eredmnyrt, magatartsrt, szorgalmrt, kzssgi munkjrt. Az iskola kt kiemelked pedaggusa, Bed Gyuln s Markovits Edit az vek ta tart magas szint pedaggiai s szakmai munkjukrt vehettek t jutalmat.

Az igazgatn pldartk kezdemnyezsrl szmolt be a vendgeknek. Egy nzetlenl segteni szndkoz vllalkoz magnemberknt 500-500 ezer Forintot ajnlott fel a Dombvri Belvrosi ltalnos Iskolnak s a gimnziumnak. Ksznet illeti t ezrt a nagylelksgrt; azonban nem kvnt a nyilvnossg el llni. 200.000 Ft-ot a tehetsges dikok knyvjutalmaira szn az iskola; 300.000 Forintot a htrnyos helyzet csaldok gyermekeinek megsegtsre. E csaldokban a szlk erejkn fell nevelik gyermekket, dolgoznak, de kis fizetsbl kell boldogulniuk. A msik felttelnek azok a dikok feleltek meg, akik magatartsukkal, a munkhoz s az lethez val hozzllsukkal, az elbbre juts s az letben trtn tisztessges boldoguls trekvsvel kirdemlik a tmogatst, s pldul szolglhatnak a kzssgk tagjai szmra. A 300.000 Forint rtkben vsrolt ajndkot, a kzpiskolai tanulmnyok sorn mr-mr nlklzhetetlen TABLETET 4 diknak tltk oda: Berta Leilnak, Juhsz Patriknak, Tth Rentnak s Rdi Viktrinak. Kt utbbi dik kszn sorait fnykpkkel az albbiakban kzljk.

„A hla olyan, mint a rzsa. Tpllni kell, ntzni s polni, szeretni s vni.” -Carnegie-

Erdsn Fedeles Zita

Az idei tanév hírei

Hírek archívum

Copyright © Dombóvári Belvárosi Általános és Alapfokú Mûvészeti Iskola 2013