2022. május 22., vasárnap

Vissza a hírlistához

Fnyes hangok fvszenekari program NTP-AMI-14-0002

2015. jnius 24.

Kapcsold dokumentumok

Fotalbum

2015. jnius 21-n (a Fekete Gymnt Fesztivl Fvszenekar hangversenynek megltogatsval) zrult a „Fnyes Hangok” Fvszenekari Program. A programot a Dombvri Belvrosi ltalnos s Alapfok Mvszeti Iskola Alapfok Mvszeti Iskolja a Nemzeti Tehetsg Program tmogatsval valsthatta meg.

Tth Ada Eszter tagintzmny-vezet elmondsa szerint a Dombvri Tcskzenekar tagjai az egsz hetet fellel programlncolat sorn olyan lmny- s tevkenysgkzpont foglalkozsokon vehettek rszt, amelyek pozitv, motivl hatsa remnyei szerint a ksbbiekben is megmutatkozik majd.

A nvendkek a zenekari prbkon kvl Kiszler Andrs vezetsvel plusz ismereteket kaptak az egyes darabokrl, mg Tth Ada Eszter irnytsval a lmpalz, a szereplsek s a sznpadi viselkeds tmakrt dolgoztk fel. Kovcs Adrienn tanrn jtkos drmafoglalkozsai igazi csapatpt trningnek bizonyultak, Tth Sndor fizikatanr pedig a hangtani jelensgek rejtelmeibe vezette be a tanulkat.

Kt elads is helyet kapott a hten. Kedden Szab Ferenc, a Magyar Fvszenekari s Mazsorett Szvetsg elnke s Czukor Zoltn tbbszrs olimpikon verseny s tvgyalogl segtsgvel ismerhettk meg a zene s a sport kapcsoldsi pontjait. Szab Ferenc a zenekar munkjt is nagyban segtette, hiszen kurzust tartva jelen volt a szekci- s a tutti prbkon is.

Cstrtkn pedig Tth Sndor a fizika varzslatos vilgba vezette be a tanulkat.

A darabokban val jobb elmlyls rdekben a differencilst elsegt szlamprbk is helyet kaptak, melyek leveznylst az Alapfok Mvszeti Iskola tanrai (Emmer Anita, Herceg Attila, Kiszler Andrs, lveti Gbor, Ppai Lszl s Tth Ada Eszter) vllaltk.

Az intenzv zenekari ht nem mlhatott el jtkos vetlked nlkl, melynek lebonyoltst Kardos Tnde tanrn vgezte.

A „Fnyes Hangok” Fvszenekari Program zr eladshoz rendhagy mdon egy killts is kapcsoldott, mely az Alapfok Mvszeti Iskola folyosin tekinthet meg. A kpeket a Vrtes Fot munkatrsai, Kompdt Kroly s Balogh Norbert ksztettk az „n s a hangszerem”, valamint a „Lthat hangok” programelemek keretein bell.

Tth Ada Eszter

Az idei tanév hírei

Hírek archívum

Copyright © Dombóvári Belvárosi Általános és Alapfokú Mûvészeti Iskola 2013