2022. május 19., csütörtök

Vissza a hírlistához

Klndjjal jutalmaztk Markovits Edit munkjt a GEOMATECH projektzr rendezvnyn

2015. szeptember 28.

2015. szeptember 22-n tartottk a Budapesti Metropolitan Fiskoln a GEOMATECH projektzr rendezvnyt. A GEOMATECH projekt szerves rszt kpezte egy jtkos matematikai s termszettudomnyos vetlked, amely nem szoksos tanulmnyi verseny, gy a szervezk nemcsak kivl matematikus s fizikus palntkat vrtak, hanem kreatv kzssgeket is.

A verseny sorn a gyerekek lehetsget kaptak arra, hogy a feladatokat csapatban oldjk meg, ezltal nemcsak a tantrgyi, de a kommunikcis kszsgeiket, egyttmkdsi kompetenciikat is fejleszthetik, s ez alapveten javthatja szocilis kszsgeiket is. Mindezt a GEOMATECH versenyek egyedi, jtkos s kreatv mdjn tettk, ahol a feladatok nem korltozdtak a puszta megoldsra: a dikok szmtgp- s eszkzhasznlatban, a csapatmunkban, vagy akr a ksrletek tjn is lttattk, magyarztk, prezentltk a sajt maguk elksztette feladatokat, illetve az gy elrt eredmnyeiket.

Kt csapat s a Dombvri Belvrosi ltalnos s Alapfok Mvszeti Iskola tanra, Markovits Edit vehettek t elismerst a zr rendezvnyen Stettner Eleonrtl, aki trnerkpzknt, tananyagfejlesztknt s a versenyek szakmai irnytjaknt volt a program rszese. Markovits Edit a kt v alatt 8 csapat munkjt segtette a fordulk sorn az 5-6. s a 7-8.-os kategrikban, gy a legtbb dikot indt tanr klndjt kapta. Iskolnk csapatai rendszeresen az els 3 hely egyikn vgeztek. A csapatok 3-4 taggal dolgoztak, gy szksg volt a nagyfok egyttmkdsre, koopercira. sszestsben legeredmnyesebb csapataink 5-6. vfolyamon az Alfacsapat, melynek tagjai Jgri Istvn, Kbler kos s Mller Csongor, 7-8. vfolyamon az Alfk, melynek tagjai Slavati Zsanett s Tth Dniel. Mindkt csapat az elkel 4. helyen a vgzett.

Markovits Edit

Az idei tanév hírei

Hírek archívum

Copyright © Dombóvári Belvárosi Általános és Alapfokú Mûvészeti Iskola 2013