2022. május 19., csütörtök

Vissza a hírlistához

A Belvrosibl 5 csapatot hvtak meg a Bolyai matematika csapatverseny nneplyes eredmnyhirdetsre

2015. november 10.

A Bolyai matematika csapatversenyt kzpiskolai tanrok kezdemnyezsre, elszr 2004 szn rendeztk meg Budapest I-II-III. kerletben, 5-8. osztlyos dikok vfolyamonknt szervezd 4 fs csapatai szmra. A kvetkez vekben a fvros tovbbi krzetei s vidki megyk, valamint a 3-4. osztlyosok is csatlakoztak.

A 2015/2016. tanvben a versenyt az egsz orszg, valamint Kovszna, Hargita, Bihar s Kolozs megye terletn hirdettk meg, immron a rendezvnynek 44 000-nl tbb rsztvevje van.

A verseny clja: segteni a dikokat azon kpessgek kifejlesztsben, hogy kzsen, sszedolgozva oldjanak meg problmkat. A feladatok megoldsa kzben lehetsgk nylik arra, hogy tljk az egyttgondolkods rmt, s a logikus gondolkods mellett kszsgeiket kzvetlenl is bemutathassk diktrsaik eltt, ekzben pedig sszemrhessk tudsukat.

Iskolnkbl a kvetkez t csapat vett rszt az megyei dnt nneplyes eredmnyhirdetsn:
3. vfolyam: megyei 5. helyezs: szforgatk Bakonyi Fanni, Lakatos Lukcs, Szab Grta, Virg Erika, Felkszt: Kraussn Papp va
5. vfolyam: megyei 5. helyezs: Mindent vernk Bt. Csuti Patrcia Takcs Kata Takcs Lora Szab Zaln Felkszt: Dr. Ribn Flp Erika
6. vfolyam: megyei 4. helyezs: Cuki csajok Szemes Fanni, Pintr Lorina, Szabadkai Flra, Vincellr Dra, Felkszt: Tmpa-Hella Ildik
7. vfolyam megyei 5. helyezs: Alfa csapat Kbler kos, Jgri Istvn, Mller Csongor, Kertsz Kitti, Felkszt: Markovits Edit
7. vfolyam megyei 4. helyezs: AgySZOK Szab Bence Blint, Perei Fedor, Hajdu Jnos, Gulys rmin, Felkszt: Markovits Edit

Ebben a tanvben elszr hirdettk meg a versenyt a felkszt tanrok kztt hrom kategriban: als tagozat, fels tagozat s kzpiskola. Tolna megybl csak a mi iskolnk tanrai vllaltk a megmrettetst, s orszgosan az elkel 6. helyet szereztk meg, a Matek Matrnk csapat tagjai: Markovits Edit, Ribn Flp Erika, Tmpa-Hella Ildik.

Markovits Edit

Az idei tanév hírei

Hírek archívum

Copyright © Dombóvári Belvárosi Általános és Alapfokú Mûvészeti Iskola 2013