2022. május 19., csütörtök

Vissza a hírlistához

Debrecenbe kellett menni...

2016. mrcius 4.

...a Dombvri Belvrosi ltalnos Iskola kt 6. b osztlyos tanuljnak, Nagy Zsfinak s Vercz Krisztinnak, akiket Balogh Lszln, a trtnelemtanruk ksrt el. Br pulykakakast nem tudtunk venni, de tallkoztunk az orszg klnbz rszeirl rkezett versenyztrsakkal.

Februr 20-n a Debreceni Reformtus Kollgiumban rendeztk meg ugyanis a Furfang Kiad ltal hirdetett tanulmnyi versenyek orszgos dntit.

Miskolczi Szilvia s Szplaki Erzsbet, a kiad kt gyvezet igazgatjnak megnyitja utn 45 perc llt a versenyzk rendelkezsre a feladatlapok kitltshez. Ezeknek az rtkelse alapjn dlt el a versenyzk rangsora.

Amg a zsri a feladatlapokat javtotta, ismerkedtnk a belvros trtnelmi nevezetessgeivel, tbbek kztt a hres Nagytemplommal, Bocskai Istvn s Kossuth Lajos szobraival. Megszemllhettk a hres Aranybika Szll impozns plett is.

Az eredmnyhirdetsre a Reformtus Kollgium Oratriumban kerlt sor, amelyet izgatott vrakozs elztt meg. Versenyzink jl szerepeltek: Nagy Zsfia az elkel 8., mg Vercz Krisztin a 7. helyet szerezte meg a rangos megmrettetsen.

Mindketten a Kiad knyvcsomagjt, illetve egy kupont kaptak, amellyel nyron rszt vehetnek Debrecenben egy ngynapos lovagi tborban.

Szp lmnyekkel gazdagodva trtnk haza.

Balogh Lszln

Az idei tanév hírei

Hírek archívum

Copyright © Dombóvári Belvárosi Általános és Alapfokú Mûvészeti Iskola 2013