2021. június 24., csütörtök

Vissza a hírlistához

Debrecenbe kellett menni...

2016. mrcius 4.

...a Dombvri Belvrosi ltalnos Iskola kt 6. b osztlyos tanuljnak, Nagy Zsfinak s Vercz Krisztinnak, akiket Balogh Lszln, a trtnelemtanruk ksrt el. Br pulykakakast nem tudtunk venni, de tallkoztunk az orszg klnbz rszeirl rkezett versenyztrsakkal.

Februr 20-n a Debreceni Reformtus Kollgiumban rendeztk meg ugyanis a Furfang Kiad ltal hirdetett tanulmnyi versenyek orszgos dntit.

Miskolczi Szilvia s Szplaki Erzsbet, a kiad kt gyvezet igazgatjnak megnyitja utn 45 perc llt a versenyzk rendelkezsre a feladatlapok kitltshez. Ezeknek az rtkelse alapjn dlt el a versenyzk rangsora.

Amg a zsri a feladatlapokat javtotta, ismerkedtnk a belvros trtnelmi nevezetessgeivel, tbbek kztt a hres Nagytemplommal, Bocskai Istvn s Kossuth Lajos szobraival. Megszemllhettk a hres Aranybika Szll impozns plett is.

Az eredmnyhirdetsre a Reformtus Kollgium Oratriumban kerlt sor, amelyet izgatott vrakozs elztt meg. Versenyzink jl szerepeltek: Nagy Zsfia az elkel 8., mg Vercz Krisztin a 7. helyet szerezte meg a rangos megmrettetsen.

Mindketten a Kiad knyvcsomagjt, illetve egy kupont kaptak, amellyel nyron rszt vehetnek Debrecenben egy ngynapos lovagi tborban.

Szp lmnyekkel gazdagodva trtnk haza.

Balogh Lszln

Az idei tanév hírei

Hírek archívum

Eseménynaptár

Hét
2021. június