2022. május 29., vasárnap

Vissza a hírlistához

Kt kerken s gyalog a „Hat vr hat rd tansvnyen”

2016. oktber 24.

Kapcsold dokumentumok

Fotalbum

A gyalogol vilgnapon 4 pedaggus vezetsvel 65 tanul vett rszt a Dombvri Belvrosi ltalnos Iskolbl egy emlkezetes trn. Kirndulsunk kezd- s vgpontja a Gunarasfrdn felptett kpolna.

Az I. vilghbor idejn katonai clokra ptett vastvonal tltsn tallhat ez az tvonal. Dombvr klterletn fekszik a „Hat vr hat rd tansvnyen”, mely Illys Gyula Pusztk npe cm szociogrfija alapjn mutatja be a Dl-Dunntl pusztinak lett, az ott l cseldek szoksait, mindennapjait.

A gyalogtrt kerkprtra elzte meg a 7. s 8. vfolyamosok rszvtelvel.

tkzben megfigyeltk a nvnyzetet (lgyszr s fsszrakat), az szi mezgazdasgi munkkat, a szntfldi nvnyeket, valamint a vadszatot s a fakitermelst.

A tansvny minden tbljhoz szellemi tot prosult, valamint villmkrdsekre vlaszolhattak a gyerekek jutalomzsetonokrt. A feladatok megoldsa vegyes korcsoport csapatokban trtnt: 2 harmadikos, 2 hetedikes s 2 nyolcadikos tanul kerlt egy csapatba.

A dikoknak bvltek a termszetismereti, trtnelmi, irodalmi ismeretei. Mind a rsztvev gyermekek, mind a pedaggusok tetszst elnyerte a program: az osztlyok kztti kzssgformlsra, csapatptsre kivlan alkalmas volt.

A jvben is vente szeretnnk megrendezni a gyalogol vilgnapon ezt a trt a tansvny ms tvonaln is. A trt Somfalvi Jzsefn vezette.

Somfalvi Eszter, Erdsn Fedeles Zita, Somfalvi Jzsefn

Az idei tanév hírei

Hírek archívum

Copyright © Dombóvári Belvárosi Általános és Alapfokú Mûvészeti Iskola 2013