2022. május 29., vasárnap

Vissza a hírlistához

A Belvrosibl 6 csapatot hvtak meg a Bolyai matematika csapatverseny nneplyes eredmnyhirdetsre

2016. november 4.

A 2016/2017. tanvben a versenyt egsz Magyarorszg, valamint Kovszna, Hargita, Bihar s Kolozs megye terletn hirdettk meg, immron a rendezvnynek 50 000-nl tbb rsztvevje van.

A verseny clja: segteni a dikokat azon kpessgeik fejlesztsben, hogy kzsen, sszedolgozva oldjanak meg problmkat. A feladatok megoldsa kzben lehetsgk nylik arra, hogy tljk az egyttgondolkods rmt, s a logikus gondolkods mellett kszsgeiket kzvetlenl is bemutathassk diktrsaik eltt, ekzben pedig sszemrhessk tudsukat.

A verseny egyre nagyobb npszersgnek ksznheten ebben a tanvben iskolnkbl 17 csapat nevezett. A kvetkez hat csapat vett rszt a megyei dnt nneplyes eredmnyhirdetsn:
3. vfolyam: megyei 1. helyezs: Ngyesfogat
Kertsz Gbor, Nagy Marcell, Nyri Patrik, Rcz Rbert,
Felkszt: Somfalvi Eszter
4. vfolyam: megyei 1. helyezs: szbontk
Bakonyi Fanni, Lakatos Lukcs, Szab Grta, Virg Erika,
Felkszt: Kraussn Papp va
6. vfolyam: megyei 4. helyezs: szdobozok
Csuti Patrcia, Takcs Kata, Berta Balzs, Szab Zaln
Felkszt: Dr. Ribn Flp Erika
8. vfolyam: megyei 3. helyezs: Overwatch
Nmeth Pter, Nagy Blint, Kbler kos, Balogh Bence
Felkszt: Markovits Edit
8. vfolyam megyei 4. helyezs: Lgyagyak
Mller Csongor, Gulys rmin, Szab Bence Blint, Perei Fedor
Felkszt: Markovits Edit
8. vfolyam megyei 5. helyezs: Pityu s a csajok
Balask Anna, Kertsz Kitti, Nyitrai Rka, Jgri Istvn
Felkszt: Markovits Edit

A 3. s 4. vfolyamos csapatok els helykkel meghvt kaptak a november 19-n Budapesten rendezend orszgos dntre. Eredmnyes felkszlst kvnunk a dikoknak s tanraiknak!

A felkszt tanrok kztti versenyben idn is a megyben egyedl a mi iskolnk matekosaivllaltk a megmrettetst. Orszgosan az elkel 11. helyet szerezte a meg Matek Matrnk csapata, melynek tagjai: Markovits Edit, Ribn Flp Erika, Tmpa-Hella Ildik, Kollr Tamsn.

Az nneplyes eredmnyhirdets utols rszben tadtk a Tanri fdjat, melyet minden vben a legtbb csapatot eredmnyesen felkszt tanr kap. Ebben a tanvben ezt az elismerst iskolnk egyik nevelje, a matematika npszerstsnek elktelezett hve, Markovits Edit rdemelte ki.

Markovits Edit tanrn mr 7. ve indul dikjaival ezen a versenyen. Minden vben egy vagy kt csapata a megyei els 6 helyezett kztt szerepel. Idn hrom csapata jutott el a megyei ranglista 3. 4. s 5. helyre. A djtad nnepsgen a djak tadsra a versenyszervezk mindig olyan pedaggust krnek fel, aki eredmnyesen versenyeztet. Abban az rmben lehetett rsze a dombvri versenyzknek, hogy a negyedik vfolyamosok Markovits Edit tanrn kezbl vehettk t az els djat.

Az idei verseny msik nagy nyertese Kraussn Papp va tant nni volt, aki szintn vek ta eredmnyesen kszti fel csapatait a Bolyai matematikaversenyekre. Ahnyszor nevezett tanulival, mindig akadt megyei 1-6. helyezst elrt csapata. Most adatott meg neki a nagy lehetsg, hogy pedaggus plyja vgn az orszgos dntig ksrheti dikjait.

Eredmnyes versenyzst s sok sikert kvnunk mindkt dntbe jutott belvrosis csapatnak s a tant nniknek.

Ribn Flp Erika

Az idei tanév hírei

Hírek archívum

Copyright © Dombóvári Belvárosi Általános és Alapfokú Mûvészeti Iskola 2013