2022. május 29., vasárnap

Vissza a hírlistához

Az angyal hrt vitt a csodrl - oktber 23-i vrosi nnepsg

2017. november 10.

Kapcsold dokumentumok

Fotalbum

Mg az ltalnos iskols gyermekek is megrtettk, megreztk 1956 szent forradalmnak zenett. A msor sszellti arra trekedtek, hogy rzseket, hangulatokat, mozdulatokat s gondolatokat kzvettsenek.

rzsek Egyszerre dobbant Budapest szve; a kzs cl a szabad, demokratikus Magyarorszgrt sszekovcsolta az embereket. Elszntsgot, optimizmust sugroztak Nagy Imre szavai.

Hangulatok Taln vget rt a flelem, a bizonytalansg, az elnyoms? A fiatalok nem reztk a hallos veszlyt. A lnctalpak szttiportk a forradalmrok utols remnyeit, s az orosz tankok kztt hallgattak a harangok. Horvthn Tadics Viktria tanrn magval ragad zongorajtka s Kalocsa Lilla gimnziumi tanul gitrjtka s neke, valamint Varga Zsfia szvhez szl eladsa elvarzsolta a hallgatsgot.

Mozdulatok Elbb az egysges tmeg fellpse, a Sztlin-szobor ledntse, majd a bujdoss, emigrci s a hall kpsorai elevenedtek meg a gyerekek mozdulataiban. Nyri va s Ockenfusz Enik koreogrfijt a 7.a-s s 8.b-s gyerekek sajttottk el.

Gondolatok Szenyrin Szabolcska Julianna igazgatn nnepi beszdben hrom szemlyt emelt ki, akik hiteles tanknt adtak szmot az esemnyekrl: nagyapja, gimnziumi trtnelemtanra s Ivanich Mikls zongoramvsz. Haznk zivataros szzadaiban a magyarsg kitartan kzdtt a szabadsgjogairt. Hangslyozta, hogy 1956 hseinek zenete, a magyarsg szabadsgkzdelmnek szellemisge megkrdjelezhetetlen s rk rvny.

Smtroln Renczes Edit lltotta ssze a meghitt, sznvonalas nnepi msort, melyben hatodikos, hetedikes, nyolcadikos s harmadikos dikok is szerepeltek. Az 56-os szobornl tisztelg dombvriak fejet hajtottak a forradalom hsei eltt, s elhelyeztk az emlkezs virgait.

Erdsn Fedeles Zita

Az idei tanév hírei

Hírek archívum

Copyright © Dombóvári Belvárosi Általános és Alapfokú Mûvészeti Iskola 2013