2022. május 29., vasárnap

Vissza a hírlistához

Jjjenek a vidm maszkk, trpk, lepkk, kormos macskk!

2018. februr 26.

Kapcsold dokumentumok

Fotalbum

Februr 16-n a Dombvri Belvrosi ltalnos Iskola auljban a farsangon a hercegi pr pards bevonulsnak lehettnk tani. A 8.b s c osztlyok tanuli - mint szpsges udvarhlgyek s lovagjaik - nneplyes zene ksretben vezettk ket brsonnyal bortott trnszkkhz. A 8.a tanuli mr trelmetlenl vrtk, hogy a herceg megnyissa a farsangot, hisz ezt kveten az nyittncuk, a mr hagyomnny vlt palots kvetkezett. Mint minden vben, most is fennklt hangulatot teremtett a zene, a ruhk s frizurk, valamint a tnc sszhangja. Valban egy fejedelmi udvar bljban rezhettk magukat a jelenlvk.

Ezt kveten kerlt sor az osztlyok produkciira, melyek egytl egyig nagy sikert arattak. A 6.a-sok egy v alatt Indibl egyenesen Oroszorszgba utaztak, hogy onnan is ellessk s a Kalinka dallamaira bemutassk neknk a tncukat. ket az 5.c-sek nmetrai forradalma kvette hiba minden, mgis a tanra az tanra. A 7.b nhny tanulja tncolva hetvenkedett. A 6.c-sek a Vadnyugat hseiknt cowboy-tncot roptak. Az 5.b-sek, mint szellemirtk a sr ellen megmutattk, hogy hogyan lesz a srbl tnc. A vicces jeleneteket elgondolkodtat pillanatok kvettk: az 5.a osztly Molnr Ferenc: A Pl utcai fik vgsznhzi emlkeibl idzett fel nhny jelenetet. ket a 6.b-s lnyok s fik tncprbaja kvette. A produkcikat a 7.a msora zrta, k bebizonytottk, hogy az ellenttek vonzzk egymst.

A farsangi alakoskodst kveten a herceg megnyitotta a blt, ekkor kerlt sor a szintn hagyomnny vlt keringre a hercegi pr s az udvarhlgyek s ksrik eladsban.

Nhny nyolcadikos szl szembe idn is knnyeket csalt, hogy els blozs gyermekvel keringzhetett.

Ezutn kvetkezett a mulatsg, tombolasorsols, bl szpe vlaszts. Mint minden vben, most is nagyon j hangulatban telt a dlutn.

Ksznet Nyri va tanrnnek s Horvth Henrietta tanrnnek, akik a palotst s a keringt betantottk! A szervezk a nyolcadik osztlyos tanulk s osztlyfnkeik voltak, a bevtel a ballagsi kltsgek terheit segti enyhteni. Minden tmogatnak ksznjk a segtsget!

Tmpa-Hella Ildik

Az idei tanév hírei

Hírek archívum

Copyright © Dombóvári Belvárosi Általános és Alapfokú Mûvészeti Iskola 2013