2022. május 29., vasárnap

Vissza a hírlistához

Belvrosis megemlkezs a mrciusi ifjakra

2018. mrcius 19.

Kapcsold dokumentumok

Fotalbum

Az 1848-as pesti forradalom eredmnyei mrcius 15-t rkre nevezetess teszik a magyar trtnelemben.

A Dombvri Belvrosi ltalnos Iskolban mrcius 14-n reggel iskolai, majd este a vrosi nnepsgen kzel 70 dik eleventette meg a neves nap esemnyeit.

Az nnepsget a Himnusz, a magyar nemzet imdsga nyitotta; majd a Neked mi jut eszedbe, ha 1848. mrcius 15-re gondolsz? krds kvette, melyre a hatodikos dikok elszr a nzk kzl, majd a sznpadon llva vlaszoltak. A nyolcadik vfolyamosok l szobrokkal juttattk esznkbe a fbb esemnyeket Petfi Sndor: Egy gondolat bnt engemet cm megzenstett versvel. Elhangzott Jkai Mr idzete, majd Juhsz Gyula: Mrcius idusra cm mve. A verseket zens koreogrfia kvette. A hatodikosok egy osztrk szitucit adtak el. A nyolcadikosok Petfi Sndor: A np nevben cm versvel folytattk a msort. Felcsendlt A klt visszatr nagysiker dal is, melyet zongorn, gitron s dobon is ksrtek. A felsorakozott krus jabb gondolatokat fogalmazott meg 1848. mrcius 15-rl, majd kzsen elnekeltk a Nemzeti dalt. Elhangzott Gyulai Pl: Hazm cm verse is. Meghallgathattuk Oroszln Szonja: Meddig mg? cm dalt gitrksrettel. A megemlkezst a Szzat zrta.

A msort Maltasics Erika lltotta ssze, a dalokat Benk Irn, a tncot Ockenfusz Enik tantotta be. Zongorn Tadics Viktria, gitron Kalocsa Lilla ksrt, Vmberszky Kra nekelt, Vrtesi ron dobolt. A 6.a, 8.a s 8.b osztly tanuli lptek sznpadra, a 8.c-bl 3, mg a 6.b-bl 1 f szerepelt.

Kerekes Alexandra

Az idei tanév hírei

Hírek archívum

Copyright © Dombóvári Belvárosi Általános és Alapfokú Mûvészeti Iskola 2013