2022. május 29., vasárnap

Vissza a hírlistához

A vz vilgnapja a Belvrosiban

2018. mrcius 28.

„A vz semmi, ha nem tudod mit jelent a hinya.” Ezzel a mondattal kezddtt Vlgyi Bence 8.b osztlyos tanul bevezetje, mellyel megnyitotta mrcius 22-n a msort az iskola auljban.

Ezutn kivlan sikerlt az a mozgkp, amit Smetana Moldva cm zenemvre hozott ltre minden belvrosis gyerek. A tbbszz gyerek s pedaggus bemutatta, hogyan lesz a forrsbl r, majd csermely, mely tpllja a patakot, a folyt, ami folyamm duzzadva hmplyg a tenger fel. A ltvnyos mozgkpet Ockenfusz Enik (Enci nni) tervezte meg s bonyoltotta le.

A jeles nap jegyben egsz hten klnbz rendezvnyeket tartottak az iskolban, ezeket Somfalvi Jzsefn (Ircsi nni) szervezte. A 6. vfolyamosok az Apczai kzponti termszettudomnyi laborban vzvizsglatokat vgeztek. A hetedikesek lvezetes eladson vettek rszt a tengerek lvilgrl, melyet Kertsz Viktria amatr bvr tartott. Az tdikesek vizes plaktokat ksztettek, melyeket az aulban a paravnokon killtottunk, a legjobbakat djaztuk.

A nyolcadikosok a Vzmnl jrtak, ahol a dombvri ivvz szrmazsrl s tiszttsrl tjkozdtak, a vzkstoln pedig ngyfle ivvizet minstettek. Az ott tanultakbl tott oldottak meg.

A ht sszes rendezvnye sikeres s emlkezetes volt.

Somfalvi Jzsefn

Az idei tanév hírei

Hírek archívum

Copyright © Dombóvári Belvárosi Általános és Alapfokú Mûvészeti Iskola 2013