2022. május 29., vasárnap

Vissza a hírlistához

„Indulnk. Mondd, merre van a holnap?”
Rendhagy ballags a Belvrosiban gymntdiploma-tadssal

2018. jnius 18.

Mjus 16-n nnepi dszbe ltztetett aula vrta a ballag dikokat s szleiket, meghvott vendgeiket. A csods dszterem ltvnya a hetedikesek s osztlyfnkeik, illetve az ket segt szlk, pedaggusok kreativitst s keze munkjt dicsrte.

Az nnepi msorban a 7.a osztlyosok bcsz tanuli egy percre ma megprbltak a ms lelkbe ltni, nekkel, verssel s zenvel a nyolcadikosok szvt megrinteni. A fuvola s a zongora is fjdalmas hangon szlt. Az igazgatn az elmlt nyolc vre visszaemlkez gondolatai, megszvlelend tancsai utn a nyolcadikosok bizonytalan lptekkel indultak tjukra abbl az iskolbl, melynek minden apr szeglett ismerik. A ngy nyolcadik osztlybl egy vagy kt dik emlkkpeket idzett fel, videval mutattk be a nyolc v emlkezetes s humoros pillanatait. Az vfolyam kzs dala utn az igazgatn a legkivlbb, legtehetsgesebb tanulknak oklevelet s knyvjutalmat adott t. Az v Dikja Klmn Kitti, az v Sportolja Vercz Krisztin, az v Gniusza Szieber Dominik, az v Krusnekese cmet Balik Dorina rdemelte ki. A tbb ves hagyomnynak megfelelen az igazgatn ltal kezdemnyezett v Tanra Djat idn Szabn Tth Gabriella s Marton Csilla kapta.

A Dombvri Belvrosi ltalnos Iskola ballagsi msornak rszeknt kszntttk Dr. Varga Ferencnt, Gabi nnit, aki 60 ve, 1958-ban vehette t magyar-nek szakos diplomjt az akkori Pcsi llami Pedaggiai Fiskoln. Szabn Szke Zsuzsanna mltat szavai utn a gymntdiplomt Szenyrin Szabolcska Julianna igazgatn adta t az nnepeltnek. Az iskola Kicsinyek Krusa Bdis Ptern, a Nagykrus Nyri va vezetsvel lpett sznpadra. Gynyren zengett az aulban a kt nekkar ltal eladott Valahol Eurpban c. musical A zene az kell bettdala. Azok a pedaggusok, akik valamikor tantvnyai voltak Gabi nninek, dallal s virgokkal kszntttk a nagy tiszteletnek s szeretetnek rvend krusvezett.

Az nnepi msort Nyri va lltotta ssze, a szervezsi s dsztsi munklatokat Dr. Ribn Flp Erika s Kurucz Gbor segtette.

Erdsn Fedeles Zita

Az idei tanév hírei

Hírek archívum

Copyright © Dombóvári Belvárosi Általános és Alapfokú Mûvészeti Iskola 2013