2022. május 19., csütörtök

Vissza a hírlistához

56-os emlkmsor a Belvrosiban

2018. november 6.

Oktber 19-n iskolnk nnepi megemlkezst tartott az 1956-os forradalom s szabadsgharc 62. vfordulja alkalmbl. Nemcsak azrt emlkeznk minden vben, hogy mltassuk azokat, akik killtak a hazrt, s megkzdttek a szabadsgrt, hanem azrt is, hogy ne merljenek feledsbe a kommunista diktatra bnei s bntettei.

Msorunk kzppontjban az a tizenkt nap ll, amely a szabadsg erejvel a diktatrt egy mkd tbbprti demokrcira vltoztatta, melyet a szereplk sznes forgataggal, a korabeli hatalmi jelvnyeknek a szabadsg jelkpeire cserlsvel jelentettek meg. A forradalmat kvet megtorlsrl, a gyszrl szl versek mondanivaljt egy szemtan ltal ksztett fotkbl ksztett montzs tette teljess. Iskolnk mlt nneplssel tisztelgett az 1956-os forradalom s szabadsgharc eltt, azokra emlkezve, akik akr letk rn is pldt mutattak hsiessgbl s embersgbl Magyarorszgrt.

A msorban kzremkdtek a 8.b, 8.c, 7.b s 6.b osztlyok tanuli. Az nnepi megemlkezst Smtroln Renczes Edit s Marton Csilla szervezte. A koreogrfit Ockenfusz Enik tantotta be, a dszletet Drnyei Szilrdn tervezte.

Marton Csilla

Az idei tanév hírei

Hírek archívum

Copyright © Dombóvári Belvárosi Általános és Alapfokú Mûvészeti Iskola 2013