2022. május 19., csütörtök

Vissza a hírlistához

Bolyai matematika csapatverseny

2018. november 9.

Oktber 12-n a Jzsef Attila ltalnos Iskolban kerlt rendeztk meg az egyre npszerbb Bolyai matematika csapatverseny krzeti fordulja. A versenyt elszr 2004-ben Budapesten szerveztk meg, ma mr nemcsak Magyarorszgon, hanem t erdlyi megye terletn is meghirdetik a 3.-8. osztlyos tanulk ngyfs csapatainak.

Iskolnk, a Dombvri Belvrosi ltalnos Iskola minden vben tbb csapattal vesz rszt a versenyen. A feleletvlaszts tesztverseny clja a matematikai - logikai gondolkods fejlesztsn tl az egyttmkds, sszedolgozs kpessgnek fejlesztse, lehetsg megteremtse arra, hogy a gyerekek tljk az egytt gondolkods rmt. Iskolnk tbb csapata is bekerlt az els tz helyezett kz. Oktber 25-n a Bonyhdi Atltikai Centrumban megszervezett eredmnyhirdetsre korcsoportonknt az els hat helyezettet hvtk meg, ezen iskolnk kt csapata vehetett rszt.

A hetedik osztlyos Lszl Kinga, Zsiga Alexandra, Nmeth Liza s Banai Lili alkotta Unikornisok hatodik helyezst rtek el. Felkszt tanruk: Tmpa- Hella Ildik volt.

Negyedik osztlyos csapatunk, a 4-en az a-bl dobogs msodik helyezett lett. A lelkes csapat tagjai: Tth Csenge, Fodor Csongor, Gebhardt Viola s Schreiber Adrin, felkszt tanruk Majorosn Gyurkovics Edit.

Tmpa- Hella Ildik s Majorosn Gyurkovics Edit

Az idei tanév hírei

Hírek archívum

Copyright © Dombóvári Belvárosi Általános és Alapfokú Mûvészeti Iskola 2013