2022. május 19., csütörtök

Vissza a hírlistához

„Szp Magyar Beszd”

2019. februr 25.

2019. jan. 31-n rendeztk meg a „Szp Magyar Beszd” verseny megyei forduljt a Baka Istvn ltalnos Iskolban Szekszrdon. A Belvrosi ltalnos s Alapfok Mvszeti Iskola 2-2 tanulja kpviselte iskoljt a megyei forduln, akik az iskolai versenyen 1-2. helyezst rtek el:
az 5-6. osztlyos kategriban Sveges Imola 5. a s Nagy Blanka 5.c osztlyos tanulk, akiket Hertelendi Emlia tanrn ksztett fel a versenyre. Imola 4., mg Blanka a 6. helyen zrta a versenyt.
a 7-8. osztlyos kategriban Szenyri Grta s Horvth Huba 8. a osztlyos tanulk, akiket Nyri va tanrn ksztett fel a versenyre.

A megyei versenyen Szenyri Grta 2. helyezst, Horvth Huba 3. helyezst rt el, gy k mindketten Tolna megyt kpviselhetik prilisban Balatonboglron a „Szp Magyar Beszd” verseny dunntli regionlis-orszgos dntjben.

A versenyen egy ktelez s egy magukkal hozott, szabadon vlasztott szveg felolvassval mrik ssze a versenyzk a tudsukat. Balatonboglron vehetik t a djazottak a megyei dntn kirdemelt Kazinczy-jelvnyket is. A regionlis versenyen elrt eredmnyek alapjn pedig 16 tanul Kazinczy-jelvny arany fokozatban is rszeslhet.

Nyri va

Az idei tanév hírei

Hírek archívum

Copyright © Dombóvári Belvárosi Általános és Alapfokú Mûvészeti Iskola 2013