2022. május 22., vasárnap

Vissza a hírlistához

A Belvrosiban a gyerekek hisznek mg a kltszet szvmelenget erejben

2019. mrcius 13.

2019. februr 28-n rendeztk meg a Dombvri Belvrosi ltalnos Iskolban a szavalversenyt.

A dikok bebizonytottk azt, hogy olvasnak mg verseket, s hisznek a kltszet szvmelenget erejben. A kicsik s nagyok is egyarnt elkprztattk a zsri tagjait, felkszlten rkeztek a versenyre, rtettk az ltaluk kivlasztott vers zenett, szpen artikulltak, hangslyoztak.

Az 1-2. vfolyamosok kzl Kovcs Anna (2.a) megnyerte a versenyt, 2. lett Horvth Gerg (2.b), 3. helyen Szalai Luca (1.b) vgzett. A 3-4. osztlyosok kzl a legszebben Mller Grta (4.d) szavalt, 2. lett Horvth Vivien (3.c), 3.-knt Szigeti Alexandra (4.b) vgzett.

A felsben a kznsg hallhatott Arany-balladt, trtnetet a csokold irnti szeretetrl, s az anyanyelv irnt tiszteletrl is szavalt egy dik. Az 5-6. osztlyosok kategrijban a msodik helyen Horvth Benjamin (5.c) vgzett, mg az aranyrmet Majoros Lna (5.b) kapta.

A nagyok kztt a dobog harmadik fokra Keszthelyi Kira (7.a) lpett, a msodik helyet Szab Zaln (8.a) kapta. Az els helyen Hetesi Dina (8.c) vgzett, aki mulatba ejtette a zsritagokat Karinthy Frigyes Elsz cm kltemnyvel.

A tanulk megmrettethetik magukat 2019. mrcius 14-n is, az immr hagyomnyosan minden vben megrendezsre kerl szavalversenyen Dalmandon.

Maltasics Erika

Az idei tanév hírei

Hírek archívum

Copyright © Dombóvári Belvárosi Általános és Alapfokú Mûvészeti Iskola 2013