2022. május 22., vasárnap

Vissza a hírlistához

„Idutazs a reformkorba” vetlked a Belvrosiban

2019. mrcius 25.

Kapcsold dokumentumok

Fotalbum

Mrcius 22-n 35 alaposan felkszlt dik vrta izgatottan a nyolc kompetenciafejleszt fog-lalkozs utni projektzr rendezvnyt a Dombvri Belvrosi ltalnos Iskolban.

A rendezvnysorozat clja az volt, hogy a magyar reformkort a dikok sokszn mdsze-rekkel, vltozatos ismeretszerzsi technikk alkalmazsval, komplex mdon ismerjk meg (esemnytrtnet; klpolitikai httr; a reformkor nagy alakjai; tudomnyok s mvszetek). Az elsajttott ismeretekbl IKT eszkzk felhasznlsval egy bemutatt ksztettek, amelyet az aulban a vetlked megkezdse eltt bemutattak a szleiknek, az rdekld tanroknak s gyerekeknek. Brahms: Magyar tncok taktusaira vonult be a jtksznre a programsorozatot meglmo-d s vezet t pedaggus, majd ket kvettk a szintn korh ruhkba ltztt gyerekek. Nagy taps zrta palots tncukat. Szenyrin Szabolcska Julianna igazgatn kszntje utn felavattk a reformkor s a romantika nagyjainak emlket llt lpcssorokat; a kpanyagot Nyri va lltotta ssze a lpcsn ll gyerekekrl.

A 800 adst meglt, mltn npszer Mindent vagy semmit tvs vetlked mintjra risi versengs kezddtt a 4-4 hromfs csapat kztt. A jtkmesternek felkrt Dr. Szeny-ri Zoltn, a vetlked egykori nagy nyertese maga is tevkenyen rszt vett a kzel 400 krdst tartalmaz feladatbank sszelltsban. A hromforduls vetlkedn a reformkor trtnelm-vel, irodalmval, kpzmvszeti s zenei letvel kapcsolatos krdseket kellett a gyerekek-nek minl rvidebb id alatt, helyesen megvlaszolniuk. A dikok ismeretei a korrl megtt-tk az rettsgi szintjt gy nyilatkozott a jtkvezet, akit alaposan megizzasztottak a mo-tivlt, gyzelemre trekv s nagy tuds birtokban lv versenyzk. Az izgalmas vetlkedt kveten Nyri va tanrn s zenekara tnchzra invitlta az ifj hlgyeket s ksriket. A Rkczi indulra vonultak az ebdlbe egy kis lakomra a jelenlvk.

Az eredmnyhirdetsen a polgrmester rtl a dntben lv ngy csapat tagjai rtkes knyvjutalmat s oklevelet vehettek t; a projektben rsztvev 35 tanul korabeli Lnchidat brzol bgrt s pendrive-ot kapott. A gyztes csapat tagjai: Kirly Zsfia, Takcs Lora s Lakatos-Kiss Luca.

A programsorozatot prilis 2-n egy budapesti sznhzltogats zrja.

Erdsn Fedeles Zita

Az idei tanév hírei

Hírek archívum

Copyright © Dombóvári Belvárosi Általános és Alapfokú Mûvészeti Iskola 2013