2022. május 19., csütörtök

Vissza a hírlistához

Tanévkezdés a Balaton-parton

2019. szeptember 30.

Kapcsolódó dokumentumok

Fotóalbum

Erdei iskolában jártak a belvárosis hatodikosok szeptember 4-5-6-án a Balaton-felvidéken.

Keszthelyen a Festetics-kastély különösen tetszett az 51 fős gyerekcsapatnak. Délután megmásztuk a Szent György-hegyet. Fantasztikus gyorsasággal, nagyon ügyesen haladtunk a bazaltorgonák tövénél, a meredek nehéz terepen is, egészen a hegy csúcsáig. Innét az egész Tapolcai-medencét és a lenyűgöző szépségű tanúhegyeket is láthattuk. A túra Hegymagasról indult, és Raposkán ért véget.

A pálkövei táborban aludtunk, a második napot pedig a Káli-medencében töltöttük. A festői Salföld majorságában ősi magyar állatok társaságát élveztük. Kékkúton üvegeinket megtöltöttük a Theodora forrás hűs ásványvizével. A Hegyestű kráterében varázslatos hangulatban tanultuk meg a vulkán háromszakaszos működését. A szikrázó napsütésben élvezetes volt a fürdés a Balaton langyos vizében a tábori strandon.

A harmadik nap is tartalmas volt, az örvényesi vízimalom után a Tihanyi-félszigetre, az Apáti-hegyre kirándultunk. Nagy élmény volt a kilátóból a Külső-és Belső-tó, a gejzírkúpok, az Apátság látványa, melyet aztán belülről is megnéztünk. Kipróbáltuk és hallottuk is a tihanyi visszhangot!

Balatonfüreden fagyiztunk egy utolsót, este már a saját ágyunkban aludtunk.

Nagyon jól szórakoztunk, sokat tanultunk, jókat túráztunk, kiválóan éreztük magunkat együtt! Jó csapatmunka volt még a feladatlapok megoldása is.

Köszönjük tanárainknak: Ircsi néninek, Zita néninek, Csilla néninek és Emi néninek!

Somfalvi Józsefné

Az idei tanév hírei

Hírek archívum

Copyright © Dombóvári Belvárosi Általános és Alapfokú Mûvészeti Iskola 2013