2022. május 19., csütörtök

Vissza a hírlistához

Anyanyelvből is siker a Bolyai Csapatversenyen

2019. december 3.

„Az összedolgozás képessége az egyik legnagyobb érték az életben.” - Bolyai János

Bolyai gondolatai ebben a tanévben sikerre vezette az anyanyelvi csapatversenyre készülő diákokat. Szeptember első hetétől minden csütörtökön lelkesen, szívósan, nevetéstől és jókedvtől hangosan kovácsolódott a kis csapat.

November 8-án pedig megmérettetett a tudás. 60 perc alatt a gyerekeknek közösen kellett megoldaniuk 13 feleletválasztós és 1 kifejtős feladatot, melyet középiskolai tanárok állítottak össze. Mivel a feladatokban nem csak egy helyes megoldás létezett, így nagy szükség volt az együttműködésre. A közös gyakorlás és a sok jó megoldás eredményre vezetett. Iskolánk Zsazsa csapata meghívást kapott Kaposvárra a díjkiosztó ünnepségre.

Somogy és Tolna megye legjobb csapatai közül az előkelő 6. helyezést érték el az általános iskolai kategória hetedik évfolyamán.

Zsazsa csapat (7.a) tagjai: Dunai Virág Rebeka, Klenota Zorka, Illés Zalán, Vörös Viktória
Magyartanáruk: Bódis Péterné

Utóirat a verseny margójára
Néhány éve az általános iskola felső tagozatának versenyzőinek eredményeit és annak helyezéseit szétválasztották a kisgimnáziumi csapatok teljesítményétől, holott minden csapat ugyanazokat a versenyfeladatokat oldja meg matematikából és anyanyelvből. Érdekes helyezések alakultak ki az általános és kisgimnáziumi kategóriában anyanyelvből ebben a tanévben a hetedik évfolyamon. Konkrétan: az általános iskolai kategóriában 169 ponttal, a kisgimnáziumi kategóriában 152 ponttal lettek elsők a körzeti fordulóban. Kiemelném, hogy a mi 150 pontunk a kisgimnáziumi kategóriában két pont lemaradással 2. helyezést ért volna el. Az 5-6. hely 127 pontos volt. Nem teszek fel elgondolkodtató kérdéseket.

Az biztos tény, hogy az iskolánkba járó tehetséges tanulók magas szintű képzésben és gondozásban részesülnek bármilyen tantárgyból. Több évtizede kiemelkedő eredmények öregbítik iskolánk hírnevét! Szívből gratulálok a Bolyai matekos és magyaros versenyzőknek !

Bódis Péterné

Az idei tanév hírei

Hírek archívum

Copyright © Dombóvári Belvárosi Általános és Alapfokú Mûvészeti Iskola 2013