2022. május 19., csütörtök

Vissza a hírlistához

Tímárné Szücs Szilvia Német Nemzetiségi Díjat vehetett át

2019. december 12.

A Dombóvári Belvárosi Általános és Alapfokú Művészeti Iskola tanára nevéhez fűződik a város első német nemzetiségi tagozatos osztályának elindítása. A nemzetiségi nyelvoktatás elterjedésekor fontosnak tartotta a nemzetiségek történelmének és hagyományainak megismertetését.

Iskolai és városi hagyományokat teremtett, amelyek meghatározóak az intézmény és a város arculatának alakításában: pl. Márton-napi rendezvények, német nemzetiségi vetélkedők.

A Neue Zeitung pedagógusoknak szóló mellékletében cikke jelent meg az általa szervezett többórás Márton-napi vetélkedőről. Egy alkalommal az Unser Bildschirm nemzetiségi televízió is járt náluk.

Népviseletekről szóló fotókiállítást állított össze, amit a városi televízió is bemutatott.

Minden évben sváb településekre viszi tanítványait a témanapokon.

Hat alkalommal szervezett nyelvi tábort Ausztriában és Németországban.

Harmincórás továbbképzésen fejleszthették magukat a város és kistérség pedagógusai, ami az ő nyertes pályázatának köszönhetően jött létre.

A Belvárosi Általános Iskola nyelvi munkaközösségének vezetőjeként követi a nemzetiségi nyelvoktatás szakmai és jogi változásait.

Kidolgozott egy vizsgaszabályzatot, ami az általános iskola 6. és 8. évfolyamának végén nyelvvizsga rendszerű mérést tett lehetővé.

Tanítványai számtalan versenyen szerepeltek kiválóan, nyelvvizsgát szereztek. Közülük többen az egyetemen is a német szakot választották.

Munkája elismeréseképpen négynapos európai uniós, oktatásról szóló konferencián vehetett részt Ausztriában.

Szakmai életútját átszövi az önképzés, a továbbképzéseken való részvétel, a módszertani fejlődésre való igény.

Schwarcz Anikó

Az idei tanév hírei

Hírek archívum

Copyright © Dombóvári Belvárosi Általános és Alapfokú Mûvészeti Iskola 2013