2020. szeptember 26., szombat

Akkreditált Kiváló Tehetségpont címet nyert a Belvárosi

 

A Belvárosi Tehetségpont akkreditációs kérelmét a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége elbírálta. Ennek eredményeként az iskola a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács helyi hatókörű, Akkreditált Kiváló Tehetségpontja cím használatára jogosult.

Az akkreditációs folyamat a Tehetségpontok működésének, szakmai fejlődésének segítését célozza. Az online rendszerbe feltöltött adatok meglétét, szakmai megfelelését ellenőrizték a helyszínen a tehetségsegítésben jártas szakértők. A tehetségpont képviselőjével együtt áttekintették az iskola tehetségsegítő tevékenységét, a kívánatos feltételek meglétét. Az intézményben szerzett tapasztalataik alapján megerősítették, hogy a Belvárosi Tehetségpont szakmailag hiteles, magas színvonalú munkát végez.

Az intézményben dolgozó pedagógusok folyamatosan tehetségazonosítást és -gondozást végeznek, erősségük a tehetség-tanácsadás, működésükkel aktív részesei a tehetségsegítő hálózatnak. A diákok teszteket írnak a különböző tehetséggondozó programokba való beválogatásukkor. A fejlesztés után hatásvizsgálattal mérik a gyerekek és a program eredményességét. A tehetséggondozással kapcsolatos országos események, programok, pályázatok még elérhetőbbé válnak az iskola számára. A Belvárosi Tehetségpontot Erdősné Fedeles Zita szakmai vezető képviselte a 2016. október 1-jei ünnepi átadón Budapesten, ahol a tanárnő átvehette a minősítést igazoló elismerést és dísztáblát.

Copyright © Dombóvári Belvárosi Általános és Alapfokú Mûvészeti Iskola 2013