2022. augusztus 13., szombat

Dombó Pál tanulmányi verseny

 

Az intézményünk által matematikából és magyar nyelvből szervezett Dombó Pál tanulmányi verseny a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége tanulmanyiversenyek.hu honlapján meghirdetett versenyek között szerepel. Tolna, Somogy és Baranya megyéből (időközben regionálissá bővült) közel 650 tanuló vesz részt a megmérettetésen. A kísérő pedagógusok számára ezen a napon szakmai találkozókat, tréningeket, módszertani továbbképzéseket szervezünk.

A Dombó Pál tanulmányi verseny 23 éves múltra tekint vissza. Az eredetileg Zrínyi Ilona tanulmányi versenyre a pedagógusok az alsó tagozatosok számára készítettek feladatlapokat. Sok-sok éve azonban az elsősök kivételével mind a hét évfolyam tanulói számára meghirdetjük a versenyt.

A matematikai feladatlapok kifejtős, logikai feladatokat tartalmaznak, melyek nem kapcsolódnak szorosan a tananyaghoz. Magyar nyelvből helyesírási, szóhasználati, nyelvhelyességi és mondatszerkezeti példákat oldanak meg a jelentkezők. Egy tanuló mindkét tárgyból jelentkezhet.

A versenyfelhívás megtalálható iskolánk honlapján, Dombóvár 50 km-es körzetében elküldjük az összes iskolába e-mail-ben.

Korábbi évek feladatai

Copyright © Dombóvári Belvárosi Általános és Alapfokú Mûvészeti Iskola 2013